Τελ Αβίβ: Ένοπλη επίθεση – Φόβοι για νέο κύμα βίας στο Ισραήλ

Τελ Αβίβ: Ένοπλη επίθεση – Φόβοι για νέο κύμα βίας στο Ισραήλ

Την Τρίτη 29/03 πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ. Στην περιοχή κατοικούν κατά βάση υπερορθόδοξοι Εβραίοι. Υπήρξαν έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης. Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό πυροβολισμών στο Ισραήλ σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, γεγονός που επιβεβαιώνει και το «Ερυθρό Άστρο του Δαβίδ», δηλαδή ο αντίστοιχος Ερυθρός Σταυρός στο Ισραήλ.

Οι κινήσεις του καταγράφτηκαν σε ερασιτεχνικό βίντεο που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση. Εκεί διακρίνεται ένας περιπλανώμενος, οπλισμένος άνδρας, ντυμένος στα μαύρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αυτόπτων μαρτύρων, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί τα πυρά του άνδρα κατευθύνθηκαν προς τα μπαλκόνια διαμερισμάτων, περαστικούς και διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας, ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι New York Times κάνουν λόγο για πιθανό κύμα βίας τον επόμενο μήνα στην περιοχή που μαστίζεται από συγκρούσεις με κίνητρο το θρησκευτικό μίσος, καθώς συμπίπτουν το Ραμαζάνι, το Εβραϊκό Πάσχα και το Πάσχα των Ορθοδόξων – γεγονός που αναμένεται να οξύνει τις εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Την Κυριακή στη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων, σε μια επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η ισραηλινή αστυνομία ταυτοποίησε και εξόντωσε τους δράστες.

Στις 22 Μαρτίου, στην πόλη Μπερ Σεβά (νότια), τέσσερις Ισραηλινοί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας Άραβας Ισραηλινός, εμπνευσμένος από την ιδεολογία του ISIS. Ο δράστης ήταν δάσκαλος, που καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για «κηρύγματα μίσους» κι επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter