Τέλειωσαν αυτοί! Ακόμα και ο Αβραμόπουλος τους το λέει

Τέλειωσαν αυτοί! Ακόμα και ο Αβραμόπουλος τους το λέει

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται! Κάτι γνώριζαν οι αρχαίοι που μας κληροδότησαν τη ρήση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε δεν είναι και καμιά δρυς για να χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια η ξύλευσή του…

Μέχρι και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λοιπόν ξεθάβουν τώρα διάφοροι κύκλοι στην προσπάθειά τους να πιάσουν ένα μικρό στασίδι στην επόμενη ημέρα, τη χωρίς Μητσοτάκη. Συνέντευξη λοιπόν του «πρώην Ευρωπαίου επίτροπου» στην ιταλική La Stampa όπου με το γνωστό ύφος… 100 καρδιναλίων που τον χαρακτηρίζει δηλώνει ότι «Η ασφάλεια και η προστασία των συνόρων πρέπει πάντα να συμβαδίζουν με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, που αποτελούν και την κύρια βάση στην οποία στηρίζεται η Ευρώπη»

Με άλλα λόγια, Θεοδωρικάκο, Μηταράκη και βέβαια (και κυρίως!) Μητσοτάκη τον ακούτε; Ακόμα και αυτός άρχισε να σας κουνάει το δάχτυλο αντιλαμβανόμενος από τη μια ότι τα πολιτικά ψωμιά σας τελειώνουν και από την άλλη ότι η Ευρώπη έχει πλέον αποφασίσει να αναζητήσει «διάδοχη λύση».

Ότι ο Μητσοτάκης όμως είναι επί της ουσίας τελειωμένος από τους περισσότερους που στήριξαν την πολιτική αναρρίχησή του δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να πίνει των αίμα των πληβειακών στρωμάτων όσο ακόμα παραμένει στην κυβέρνηση. Και δεν σημαίνει επίσης ότι η διαδοχή που απεργάζονται όσοι τον στήριξαν την τελευταία εξαετία θα έχει προοδευτικό πρόσημο.

Ίσα ίσα μάλιστα! Για να μην έχει προοδευτικό πρόσημο η επόμενη μέρα ετοιμάζουν την εκθρόνισή του οι πρώην… μητσοτακικοί . Αλλά οι ρηγματώσεις του κυρίαρχου συστήματος –συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ- είναι τόσο πολλές που επιτρέπουν στον λαϊκό παράγοντα να τις εκμεταλλευτεί ώστε να βρεθεί για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο.

Η αναγκαία λοιπόν συνθήκη της αλλαγής φαίνεται ότι και πάλι υπάρχει. Εάν θα είναι και ικανή εξαρτάται όπως πάντοτε στην ιστορία από τον υποκειμενικό παράγοντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter