Τέλειωσαν τα κονδύλιατου ΥΠΕΞ Μάρτη μήνα…

Τέλειωσαν τα κονδύλιατου ΥΠΕΞ Μάρτη μήνα…

Ακούγεται απίστευτο για να είναι αληθινό αλλά το σαμαρικό antinews.gr, δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή άρθρο σύμφωνα με το οποίο οι πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών έχουν τελειώσει.

Μάλιστα στο άρθρο, το οποίο είναι ανυπόγραφο, σημειώνεται ότι η είδηση προκύπτει από έγγραφο της ΣΤ4 Διεύθυνσης, Οικονομικής Διοίκησης του υπουργείου που συντάχθηκε στις 9 Μαρτίου 2020και το οποίο υπογράφει ο διευθυντής, Δημήτρης Ζαρειφόπουλος.

Στο εν λόγο έγγραφο, συνεχίζει ο αρθρογράφος, σημειώνεται επί λέξει: «Λόγω εξαντλήσεως πιστώσεων σε αναλυτικούς λογαριασμούς εξόδων υπηρεσιακών μετακινήσεων προϋπολογισμού υπουργείου Εξωτερικών τρέχοντος οικονομικού έτους, εφεξής αδυνατούμε να εγκρίνουμε δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας, είτε προς το εσωτερικό είτε προς το εξωτερικό. Επί του παρόντος, το σύνολο των υπολειπομένων σχετικών πιστώσεων διατίθεται προς κάλυψη των υπηρεσιακών μετακινήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών».

Τι δηλώνουν πηγές του ΥΠΕΞ στο documentonews.gr

Μιλώντας στο Documentonews.grπηγές του ΥΠΕΞ δήλωσανότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «λουκέτο» όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα και ότι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο καθαρά λογιστικό το οποίο έχει παρατηρηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχει ήδη ζητηθεί μεταφορά πιστώσεων από άλλους λογαριασμούς του ΥΠΕΞ ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Γκρίνια στους διαδρόμους για τους πολλούς μετακλητούς

Πάντως όπως μας είπε έμπειρος διπλωμάτης, εδώ και καιρό ακούγονται στους διαδρόμους του υπουργείου διάφορα όπως για παράδειγμά ότι η ηγεσία έχει προχωρήσει σε πρόσληψη πολλών μετακλητών υπαλλήλων, ειδικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (πιάνουν έναν ολόκληρο όροφο, λένε χαριτολογώντας). Επίσης κάποιοι μιλάνε για αλόγιστη χρήση του πολυδάπανου Εμπραέρ!

Το σίγουρο είναι πως αν ισχύει η είδηση στο ΥΠΕΞ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τις μετακινήσεις των διπλωματών τουκαι του υπόλοιπου προσωπικού σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν μόνο για τα ταξίδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των συνεργατών τους.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ , ο οποίος εγκρίθηκε προ ολίγων μηνών, ήταν μειωμένος σε σχέση με το 2019, όχι όμως σε σημείο να μην υπάρχουν χρήματα. Και φυσικά υπάρχει πάντα και μια εσωτερική πολιτική διάσταση από τη στιγμή που το σαμαρικόantinewsδημοσιεύει την είδηση.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter