Τελεσίδικη καταδίκη Λαγού και Μίχου για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Τελεσίδικη καταδίκη Λαγού και Μίχου για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του Συνεργείου. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών αποφάσισε την τελεσίδικη καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για την επίθεση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ευρωβουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό στην επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Παναγιώτη Δριμυλή και ως συνεργοί του καταδικάστηκαν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Νίκος Μίχος, ο πρώην γραμματέας της οργάνωσης στον Πειραιά Μάκης Μπαρέκας, όπως και οι Γιώργος Σταμπέλος, Διονύσης Αγιοβλασίτης και Χρήστος Γαλανάκης. Οι τέσσερις τελευταίοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της οπλοχρησίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 10.7.2013 τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από 50 μηχανάκια με επικεφαλής τον Γ. Λαγό και τον Ν. Μίχο βανδάλισαν τον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και χτύπησαν τον Παναγιώτη Δριμυλή, υπεύθυνο του χώρου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter