Τελεσίδικη καταδίκη για τον «γαλάζιο» Χάρη Τομπούλογλου και το «φακελάκι»

Τελεσίδικη καταδίκη για τον «γαλάζιο» Χάρη Τομπούλογλου και το «φακελάκι»

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο «γαλάζιος» Χάρης Τομπούλογλου για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση και το «φακελάκι» την περίοδο που είχε διοριστεί από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ (2013) ως πρόεδρος του πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού». Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο το 2013, καθώς ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν επί δεκαετίες στέλεχος της ΝΔ, ενώ δύο φορές ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β’ Αθηνών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδίκασε την υπόθεση πριν από λίγες ημέρες, έκρινε ένοχο το «γαλάζιο» στέλεχος για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας. Μάλιστα το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση με αναστολή, δίχως το Δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

 «Ήμουν του περιβάλλοντος της Μπακογιάννη»

Ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει όσα είχε ισχυριστεί στην απολογία του στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο Χάρης Τομπούλογλου. Το «γαλάζιο» στέλεχος είχε υποστηρίξει ότι ήταν θύμα πλεκτάνης, λόγω της σχέσης του με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι ένα ακόμη «γαλάζιο» στέλεχος μετά το Νίκο Γεωργιάδη που ενώπιον Δικαστηρίου «διαφημίζει» τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

«Δεν μπορούσαν να με φάνε αλλιώς γιατί διαχειριστικά δεν είχαν τίποτε στα χέρια τους. Στις 24-12-2013 με διέγραψαν από τη Νέα Δημοκρατία… και ο υπουργός (σ.σ.: Αδωνης Γεωργιάδης) ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου παρανόμως να με αντικαταστήσουν» ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο Χ. Τομπούλογλου. Βέβαια, με τον νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη εμφανίζονται (τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2012, όταν δέχτηκαν επίθεση με γιαούρτια σε ζαχαροπλαστείο της Ν. Φιλαδέλφειας) να έχουν φιλικές σχέσεις.

 «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, αλλά της Ντόρας Μπακογιάννη. Υπήρχε σύστημα που μεθόδευε την απομάκρυνσή μου από το νοσοκομείο. Δυο μήνες μετά, ο δεσπότης της Γλυφάδας κατήγγειλε ότι ο υπουργός Υγείας (σ.σ.: Αδ. Γεωργιάδης) τον εκβίασε να παραιτηθεί. Η κάθε κομματική και εσωκομματική εξουσία έχει τον δικό της τρόπο φέρεσθαι. Μέσω εμού ήθελαν να καταστρέψουν έναν εσωκομματικό τους αντίπαλο, στον οποίο εγώ ήμουν προσκείμενος. Αντί να με θέσουν σε αργία όπως έπρεπε να κάνουν, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ζήτησε την απομάκρυνσή μου. Όταν δεν μπορούσαν να βάλουν δικούς τους σε θέσεις, τότε εξόντωναν τους αντιπάλους» είχε υποστηρίξει ο «γαλάζιος» Τομπούλογλου.

Υποψήφιος το 2019 στη Χαλκηδόνα

Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες και την πρωτόδικη  καταδίκη από το 2016, ο Χάρης Τομπούλογλου δεν φάνηκε να πτοείται. Το 2019 κατέβηκε υποψήφιος για το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του παρευρέθηκαν μία σειρά από «γαλάζια» στελέχη όπως η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ μάλιστα όχι μόνο απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση αλλά στήριξε και μέσω Τwitter την υποψηφιότητα Τομπούλογλου. Μετά την κατακραυγή βέβαια αναγκάστηκε να διαγράψει το tweet.

Στις δημοτικές εκλογές ο Τομπούλογλου κατάφερε να εκλεγεί ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η πόλη της καρδιάς μας», με ποσοστό 13,09%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter