Τελεσίδικη καταδίκη της ψυχολόγου Γεωργίας Σιδέρη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Τελεσίδικη καταδίκη της ψυχολόγου Γεωργίας Σιδέρη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη γνωστή ψυχολόγο και πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» το 2009, Γεωργία Σιδέρη, σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει για τον δικηγόρο και καθηγητή Πολύκαρπο Αδαμίδη, για υποτιθέμενη «ευνοϊκή μεταχείριση» τεχνικής εταιρείας σε έργο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» επί υπουργίας Αβραμόπουλου.

Η Γεωργία Σιδέρη ως διοικήτρια του νοσοκομείο είχε υποστηρίξει ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη, ότι επέλεξε το συγκεκριμένο εργολάβο «ύστερα από αφόρητες πιέσεις που της είχαν ασκήσει οι στενοί συνεργάτες του Αβραμόπουλου, Αριστείδης Καλογερόπουλος (γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας 2005 – 2009 και Πολύκαρπος Αδαμίδης (νομικός σύμβουλος του υπουργείου)». Λίγο μετά όμως η κυρία Σιδέρη σε δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση ανακάλεσε όσα είπε, ενώ απέδωσε τα όσα είπε στην κακή ψυχολογική της κατάσταση.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε η κυρία Σιδέρη αφορούν στα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Πολύκαρπου Αδαμίδη. Το Δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχη η κα Σιδέρη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και αθώα για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Ωστόσο το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η κα Σιδέρη είναι ένοχη και για τα δύο αδικήματα. Πρωτόδικα η κυρία Σιδέρη είχε επίσης καταδικαστεί για τα δύο αυτά αδικήματα σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter