Τελεσίγραφο Κεφαλογιάννη σε Τσιάρα: «Η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…»

Τελεσίγραφο Κεφαλογιάννη σε Τσιάρα: «Η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…»

Μετά τη ξεκάθαρη δήλωση καταψήφισης του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια από τη Μαριέττα Γιαννάκου, η Όλγα Κεφαλογιάννη απηύθυνε τελευταία προειδοποίηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…».

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια στις τάξεις της συμπολίτευσης, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι η δεύτερη βουλευτής που θα διαφοροποιηθεί κατά τη σχετική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Νωρίτερα, η κ. Γιαννάκου δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να το ψηφίσω». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Επικρατείας είχε υπονοήσει πως πίσω από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται ισχυρά συμφέροντα με «πολύ χρήμα».

Διαβάστε επίσης: Υπόνοιες Γιαννάκου για ισχυρά συμφέροντα με «πολύ χρήμα» πίσω από το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Η κ. Κεφαλογιάννη έψεξε τον Κ. Τσιάρα για την κριτική που άσκησε περί «προσωπικών βιωμάτων». «Στο παρελθόν έχω υποστηρίξει κατά συνείδηση σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια» είπε η βουλευτής θυμίζοντας τον διχασμό της Κ.Ο. της ΝΔ για το επίμαχο νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο του 2015. Και συμπλήρωσε: «Όχι, όμως, από προσωπικά βιώματα κ. υπουργέ… Αλλά από το ήθος που διδάσκει η ιστορία μας και από τις αρχές που επιβάλλει η πίστη μας σε μια σύγχρονη, φιλελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε από κοινού με την Μ. Γιαννάκου αποσκοπούν «στη διόρθωση μιας λανθασμένης λογικής που εσφαλμένα αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο». «Τώρα, η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…» προειδοποίησε τον υπουργό και κατέληξε εξηγώντας πως «το νομοσχέδιο αντί να ενώσει, διχάζει. Αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα. Αντί να συνθέτει, στέκεται εμμονικά σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των παιδιών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter