Τελεσίγραφο στο Παρίσι για τα όπλα έστειλε ο Τσίπρας μέσω του Γάλλου πρέσβη

Τελεσίγραφο στο Παρίσι για τα όπλα έστειλε ο Τσίπρας μέσω του Γάλλου πρέσβη

Την οριστική απόφαση του εάν γίνει πρωθυπουργός να επαναδιαπραγματευτεί τις αμυντικές συμβάσεις για τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει υποκατασκευαστικό έργο και ερευνητικά προγράμματα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην γαλλική κυβέρνηση και τους 12 Γαλλικούς Ομίλους με βασικότερους τους: Dassault, NAVAL , MBDA, THALES, SAFRAN, SAGEM, MTU που εμπλέκονται στα δυο μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα εστάλη το απόγευμα της Παρασκευής κατά την συνάντηση που είχε στο γραφείο του στην Βουλή με τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Γάλλο πρέσβη να μεταφέρει μήνυμα του προς τις γαλλικές κατασκευάστριες εταιρίας ότι εάν δεν συνεργαστούν πάραυτα με την ελληνική αμυντική βιομηχανία για ουσιαστική συμμετοχή στην υλοποίηση των δυο προγραμμάτων, ως πρωθυπουργός θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διακόψει την πορεία υλοποίησης των συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευση τους. Και φυσικά εάν δεν μπουν στο παιχνίδι της κατασκευής των φρεγατών Belharra τα ελληνικά ναυπηγεία δεν πρόκειται η Ελλάδα να επιλέξει τις γαλλικές κορβέτες αν και – οπως αναγνώρισε ο κ. Τσίπρας έχουν ένα προβάδισμα!

Η συζήτηση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Γάλλου πρέσβη που έγινε παρουσία του Γιώργου Κατρουγκαλου και του Βαγγέλη Καλπαδάκη επικεντρώθηκε επίσης στην ελληνο-τουρκική ένταση και την παρέμβαση της Γαλλίας καθώς και τα ευρωπαϊκά θέματα με επίκεντρο την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter