Τελεσίγραφο της Ρωσίας στην Ουκρανία να απαντήσει ως τις 4 το απόγευμα για συνομιλίες στη Λευκορωσία

Τελεσίγραφο της Ρωσίας στην Ουκρανία να απαντήσει ως τις 4 το απόγευμα για συνομιλίες στη Λευκορωσία

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε πριν από λίγο, ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσίας θα περιμένουν την απάντηση της Ουκρανίας στη συνάντηση στο Γκόμελ μέχρι τις 15:00, τοπική ώρα δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, βοηθός του προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

«Προτείνουμε ήρεμα το εξής: Είναι μεσημέρι τώρα. Μέχρι τις 15:00 συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς ως επιβεβαίωση της δικής της απόφασης να φύγουν για διαπραγματεύσεις στο Gomel. Μόλις λάβουμε αυτήν την επιβεβαίωση , θα φύγουμε αμέσως εκεί και θα συναντήσουμε τους συναδέλφους μας στις διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Σε περίπτωση άρνησης διαπραγμάτευσης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα είναι στην ουκρανική πλευρά. Αλλά είμαστε εδώ μέχρι τις 15:00 περιμένοντας την απάντηση του την ουκρανική πλευρά», είπε.

Εκτός από τον Μεντίνσκι η ρωσική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει ανώτερους αξιωματούχους σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Ρώσου πρέσβη στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόφ και τον επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα απέρριψε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter