Τελευταία μέρα του καύσωνα – 7ήμερη πρόβλεψη

Τελευταία μέρα του καύσωνα – 7ήμερη πρόβλεψη

Τελευταία ημέρα με συνθήκες καύσωνα αναμένεται να είναι η Τετάρτη 10/07 από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά στα ανατολικά στους 40-42 βαθμούς.

Αντίθετα στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και του Αιγαίου, ενώ τις βραδινές αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχίζουν να επηρεάζονται από ισχυρές καταιγίδες.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας, καθώς αναμένεται να επηρεαστούν από τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδεία πολύ ενισχυμένων ριπαίων ανέμων.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα προβλεπόμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07, και επισημαίνονται οι περιοχές όπου χρειάζεται να δοθεί προσοχή λόγω της εκδήλωσης ισχυρών καταιγίδων.

Διαβάστε ακόμα: Καύσωνας και καταιγίδες σήμερα – Τους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2019

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες ώρες του 24ώρου θα είναι τοπικά ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και βαθμιαία και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2019

Αρχικά στα νότια και τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην κεντρική Μακεδονία ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στην Πελοπόννησο οπότε και στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά,τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-07-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και από το μεσημέρι στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός αλλά από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-07-2019

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 16-07-2019

Αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο και το μεσημέρι-απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter