"Θέλουμε Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη"

Τελευταία στιγμή ο Κουμουτσάκος επέκρινε τη βία της κυβέρνησης Ραχόι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στην Καταλονία, χρησιμοποιώντας λίγες μόλις λέξεις στο τέλος της ανακοίνωσης για να στηλιτεύσει τη βία, καθώς το «αμετάβλητο των συνόρων» της Ευρώπης τον απασχολεί περισσότερο.

«Το αμετάβλητο των συνόρων είναι κρίσιμο στοιχείο και προϋπόθεση σταθερότητας για την Ευρώπη» σημειώνει αρχικά και προσθέτει: «Μια Ευρώπη που την θέλουμε ισχυρή και ενωμένη. Όχι ασταθή και κατακερματισμένη».

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις των πολιτών που λαμβάνονται και εκφράζονται με σεβασμό στο θεσμοθετημένο δημοκρατικό πλαίσιο και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους κάθε Κράτους» τόνισε, ενώ κατέληξε κάνοντας έστω και στο τέλος της ανακοίνωσης μια μικρή αναφορά στη βία που άσκησε στους πολίτες της Καταλονίας η κυβέρνησης Ραχόι:

«Στο πλαίσιο αυτό, ο εξαντλητικός διάλογος, η συνεννόηση και η ψυχραιμία είναι τα προσφορότερα μέσα επίλυσης κάθε κρίσης, αφού η χρήση βίας περισσότερο ενισχύει παρά εκτονώνει τις εντάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.