Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Μεσίστιες οι σημαίες – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Μεσίστιες οι σημαίες – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε για την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της κηδείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε τη Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ που έθεσε τα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Ωστόσο, η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Όπως είναι γνωστό, είχε χάσει και τους δύο γονείς της από καρκίνο. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, 7 μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του, Κάκιας Βέργου. Περισσότερα ΕΔΩ.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της 

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά.
Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας, όποιος επιθυμεί μπορεί, αντί στεφάνων, να καταθέσει χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη από όλο τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter