Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι 26 Φεβρουαρίου η πληρωμή – Πώς θα τα εξοφλείσετε

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι 26 Φεβρουαρίου η πληρωμή – Πώς θα τα εξοφλείσετε

Έως την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορία.

Την ίδια ημέρα λήγει και η δυνατότητα κατάθεσης των πινακίδων που γίνεται ψηφιακά. Παρότι υφίστανται πιέσεις προς το οικονομικό επιτελείο να θεσμοθετήσει ακόμη μία δίμηνη παράταση εξαιτίας των lockdown (υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τέλος του προηγούμενου έτους και πήραν 2μηνη παράταση λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας), η παγία τοποθέτηση είναι ότι δεν θα υπάρξει παράταση. Εξάλλου τα χειμαζόμενα οικονομικά του κράτους χρειάζονται ρευστότητα και τα τέλη κυκλοφορίας αποτελουν σημαντικό έσοδο για τν κρατικό κορβανά.

Ψηφιακά η κατάθεση πινακίδων

Αναφορικά με την κατάθεση πινακίδων ώστε να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας, όσοι επιλέξουν αυτή τη λύση θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να διεξάγουν τη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων mycar (εδώ: https://www.aade.gr/mycar ). Δηλαδή μέσω της εφαρμογής οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ψηφιακά σε ακινησία το όχημά τους, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους

Πως θα γίνει η πληρωμή των τελών

Επίσης μέσω της εφαρμογής my car (https://www.aade.gr/mycar ), Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να εκδώσουν/κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Οι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι τρεις και είναι οι εξής:

-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

-Με web banking

-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Τα πρόστιμα

Η μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φέρνει προσαυξήσεις και πρόστιμα. Συγκεκριμένα το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 26/2/2021 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου). Εάν το ποσό των τελών κυκλοφορίας είναι κάτω από τριάντα (30) ευρώ, τότε το πρόστιμο ισούται με τριάντα ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter