Τελιγιορίδου: Από εμάς δε θα ακούσετε αυτά που λέγατε, ότι εμπιστεύεστε περισσότερο τον Ερντογάν

Τελιγιορίδου: Από εμάς δε θα ακούσετε αυτά που λέγατε, ότι εμπιστεύεστε περισσότερο τον Ερντογάν

Τα όσα έλεγαν στελέχη και υπουργοί της ΝΔ υπέρ του Ερντογάν όταν ήταν στην αντιπολίτευση υπέρ του Ερντογάν στηλίτευσε κατά την ομιλία της στην ολομέλεια για το προσφυγικό και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στην γεωπολιτική απειλή εκ μέρους της Τουρκίας και στην ανάγκη ομοψυχίας που θα βασίζεται στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

«Εμείς θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια που θα πηγάζει από συνεννόηση. Γιατί πράγματι είναι μία πολύ κρίσιμη γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας και ένας ωμός εκβιασμός.

Από δικά μας χείλη δεν θα ακούσετε ότι εμπιστευόμαστε περισσότερο τον κύριο Ερντογάν από τον πρωθυπουργό της χώρας, για να σας θυμίσω παλιότερες δικές σας δηλώσεις» σημείωσε η κα Τελιγιορίδου.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η κυβέρνηση «οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ την έμπρακτη καταδίκη της Τουρκίας και την συμμετοχή των κρατών μελών στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την κατανομή των προσφύγων. Τα ευχολόγια δεν αρκούν»

Για το νομοσχέδιο για στους αγροτικούς συνεταιρισμούς ανέφερε πως «αποτελεί την κερκόπορτα για να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς οι ιδιώτες με τον κίνδυνο να περάσει η περιουσία των αγροτών σε ιδιωτικά χέρια. Η ΝΔ δεν κατανοεί τη φιλοσοφία του συνεργατισμού. Το κόλπο είναι παλιό».

«Τα παίρνετε από τους πολλούς για να τα δώσετε στους λίγους» σημείωσε.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρος και διακριτός ο ρόλος των συνεταιρισμών, καθώς άλλο είναι ο δημόσιος, άλλο ο ιδιωτικός και άλλος ο κοινωνικός τομέας στις οικονομίες.

Δεν μπορούν οι συνεταιρισμοί να κινηθούν με θεσμική αβεβαιότητα και το νομοσχέδιο πρέπει να δίνει σαφείς κανόνες, που θα σέβονται τη φιλοσοφία, τις 7 συμφωνημένες διεθνώς συνεταιριστικές αρχές, την ισότιμη και εθελοντική ελεύθερη συμμετοχή και δεν θα μετατρέπουν τον συνεταιρισμό σε ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία» υπογράμμισε ακόμη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter