Τελιγιορίδου για «ελιές Μητσοτάκη» στην Ολυμπία: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Τελιγιορίδου για «ελιές Μητσοτάκη» στην Ολυμπία: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Με σκωπτικό ύφος σχολίασε η Βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αρχαία Ολυμπία, όπου είχε την «απίστευτη» ιδέα ανάπτυξης να παράγεται λάδι από ελιές αρχαιολογικών χώρων γιατί «δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να πουληθεί».

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια, με τις σημερινές τιμές και την υπεραξία που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το λάδι μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να πωληθεί  31,000 με 32,000 ευρώ, την ώρα που «ο αγροτικός κόσμος της χώρας αγωνιά με υπαρκτά προβλήματα από το κόστος παραγωγής, την ώρα που στην Ηλεία οι αγρότες βυθίζονται στην απόγνωση ο κ. Μητσοτάκης θα τους λύσει τα προβλήματα με 32.000 ευρώ.»

Αναλυτικά το σχόλιο: 

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην Ηλεία, «ανακάλυψε» την σύνδεση του πρωτογενή τομέα και του πολιτισμού. Προχώρησε στην πρόταση που θα λύσει τα προβλήματα της περιοχής:

Θα παράγουμε λάδι από τις ελιές του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και η υπεραξία αυτού του λαδιού θα βοηθήσει την τοπική οικονομία!
Ας έρθουμε στα στοιχεία. Σύμφωνα με τους γνώστες από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, μπορούμε να παράξουμε το πολύ 800 με 1000 λίτρα λάδι.

Με τις σημερινές τιμές θα πωληθεί 3,100-3,200 ευρώ.

Αν λόγω της υπεραξίας που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης το συγκεκριμένο λάδι πουληθεί 10 φορές πάνω από την τιμή του, θα εισπράξουμε το πολύ 31,000 με 32,000 ευρώ.

Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος της χώρας αγωνιά με υπαρκτά προβλήματα από το κόστος παραγωγής, την ώρα που στην Ηλεία οι αγρότες βυθίζονται στην απόγνωση ο κ. Μητσοτάκης θα τους λύσει τα προβλήματα με 32.000 ευρώ.

Κι όπως λέει και ο λαός μας όταν κάποιος λέει μεγάλα λόγια για να φανεί ότι λέει κάτι σημαντικό χωρίς να είναι , «Προσπαθεί να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter