Τελιγιορίδου κατά Οικονόμου: Εννοείται ότι οι πολίτες πληρώνουν περισσότερους φόρους

Τελιγιορίδου κατά Οικονόμου: Εννοείται ότι οι πολίτες πληρώνουν περισσότερους φόρους

Στην αποδόμηση των ισχυρισμών του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου περί μη αύξηση των φόρων εν μέσω ακρίβειας, προχώρησε μέσω ανάρτησής τα στα social media η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η κ. Τελιγιορίδου χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου ως «πολιτική αλχημεία», εξηγώντας στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους υπάρχει υψηλή φορολόγηση που γονατίζει την τσέπη των πολιτών.

Η ανάρτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται πως εν μέσω ακρίβειας δεν αυξήθηκαν οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες. Πρόκειται για πολιτική αλχημεία καθώς προφανώς οι πολίτες πληρώνουν περισσότερους φόρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ δεν είναι φόρος; Οταν διπλασιάζεται ένα προϊόν δεν διπλασιάζεται και ο φόρος που πληρώνει ο πολίτης; Για παράδειγμα ένα προιόν που κόστιζε εκατό ευρώ και ο ΦΠΑ ήταν 13% σήμαινε ότι ο πολίτης πλήρωνε 13 ευρώ φόρο. Όταν το ίδιο προϊόν σήμερα κοστίζει 200 ευρώ ο φόρος που πληρώνει ο πολίτης μέσω ΦΠΑ είναι 26 ευρώ.
Μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτή, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά έφτασαν το 30%, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο είχαμε νέες αυξήσεις κατά 20%.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, από τον Μάρτιο του 2021 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 30% στο κόστος ζωής μία τετραμελούς οικογένειας:
Εάν δηλαδή χρειαζόταν 300 ευρώ το 2021, για τα ίδια πράγματα τον Μάρτιο του 2022 δαπάνησε 390 ευρώ ενώ σήμερα, μετά και τις νέες αυξήσεις θα χρειαστεί να ξοδέψει 450 ευρώ.
Ο ΦΠΑ που πλήρωνε ο πολίτης τον Μάρτιο ήταν μεσοσταθμικά 30 ευρώ και σήμερα 45 ευρώ για τα ίδια προιόντα. Αν σε αυτά προσθέσουμε την αύξηση σε ρεύμα και καύσιμα τότε η αύξηση του φόρου σε μια οικογένεια ξεπερνά κατά πολύ τα 150 ευρώ τον μήνα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter