Τελιγιορίδου: Παραβιάζει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις αναστολές το Νοσοκομείο Καστοριάς

Τελιγιορίδου: Παραβιάζει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις αναστολές το Νοσοκομείο Καστοριάς

«Στο Νοσοκομείο Καστοριάς, όσους μόνιμους εργαζόμενους είναι σε αναστολή – λόγω μη εμβολιασμού – τους έχουν διαγράψει από τον ΕΦΚΑ και έχουν περάσει στην κατηγορία των ανασφάλιστων για φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, με βάση το άρθρο33 του νόμου 4368/2016 για τους ανασφάλιστους», καταγγέλλει με δήλωσή της η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Και συμπληρώνει:

«Ας πει κάποιος στους αρμόδιους πως οι άνθρωποι αυτοί είναι εργαζόμενοι, έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, 250-252/2021 “Δεν προκύπτει ότι σε περίπτωση αναστολής καθηκόντων διακόπτεται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσωπικού”»

Όλη η δήλωσή της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

Στο Νοσοκομείο Καστοριάς, όσους μόνιμους εργαζόμενους είναι σε αναστολή – λόγω μη εμβολιασμού – τους έχουν διαγράψει από τον ΕΦΚΑ και έχουν περάσει στην κατηγορία των ανασφάλιστων για φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, με βάση το άρθρο33 του νόμου 4368/2016 για τους ανασφάλιστους.

Άλλη μία Καστοριανή Νεοδημοκρατική Πρωτοπορία με δεξιό αντικοινωνικό ζήλο.

Ας πει κάποιος στους αρμόδιους πως οι άνθρωποι αυτοί είναι εργαζόμενοι, έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, 250-252/2021 “Δεν προκύπτει ότι σε περίπτωση αναστολής καθηκόντων διακόπτεται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσωπικού”.

Οι σε αναστολή μόνιμοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καστοριάς, που για δυο χρόνια έδωσαν τη μάχη για να κρατηθεί λειτουργικό το Νοσοκομείο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δοκιμαζόμενους πολίτες της περιοχής μας, αποτελούν μοναδική περίπτωση σε όλη τη χώρα, διαγραφής τους από τον ΕΦΚΑ.

Κύριοι της κυβέρνησης ως εδώ και μη παρέκει, οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε την αδικία, που από ότι μαθαίνω έγινε μόνο στην Καστοριά, ειδάλλως το θέμα θα πάρει συνέχεια για την παραβίαση του νόμου και την καταστρατήγηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter