Τελικά αναλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας την ευθύνη για τη διανομή των 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ;

Τελικά αναλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας την ευθύνη για τη διανομή των 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ;

Ως εκτελεστικό όργανο της ιδιωτικής εταιρίας Initiative εμφανίζει ο Στέλιος Πέτσας το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να αποφύγει τις πολιτικές και ενδεχομένως τις ποινικές ευθύνες που τον βαραίνουν για τη διανομή εκατομμυρίων ακόμη και σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορονοϊό.

Σε απάντησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιμένει να ζητάει τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα χρήματα που διατέθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται. Με άλλα λόγια, ο Στέλιος Πέτσας ομολογεί ότι δίχως διαφάνεια, η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί, διέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρία η οποία και στο παρελθόν έχει καταγγελθεί για αποκλεισμό μέσων ενημέρωσης από διαφημιστική καμπάνια, 20 εκατ. ευρώ των Ελλήνων πολιτών. 

Σύμφωνα με την απάντησή του λοιπόν, μέσω της οποίας επιμένει να δοθούν στη δημοσιότητα τα χρήματα που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν στο Documento, και το οποία εμείς πρώτοι δημοσιοποιήσαμε σήμερα το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ευθύνη για την κατανομή των πόρων, αλλά απλώς έδωσε στην Initiative 20 εκατομμύρια.

Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει το σκάνδαλο και τις εξόφθαλμες ευθύνες του, ο Στέλιος Πέτσας κατάφερε από τη μια να χρεώσει στην ιδιωτική εταιρία τις ευθύνες κι από την άλλη να δείξει ως υπεύθυνο για τη διάθεση 20 εκατ. ευρώ σ’ αυτήν, τον ίδιο του τον εαυτό του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέλιος Πέτσας πέρα από το αλλάζει διαρκώς άποψη και να απαντά σε στημένες ερωτήσεις διαδίδοντας fake news σε βάρος μη αρεστών δημοσιογράφων, οφείλει να απαντήσει: Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος και από ποιον θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες; Από την Initiative η αξιοπιστία της οποίας έχει αμφισβητηθεί και στο παρελθόν, από το υπουργείο Οικονομικών ή από τον ίδιο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter