Τελικά, έγιναν όλοι ΣΥΡΙΖΑ;

Τελικά, έγιναν όλοι ΣΥΡΙΖΑ;

Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα που έχει το χάρισμα να κάνει ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, πρώην πρωθυπουργούς, δικαστικούς λειτουργούς, έγκριτους συνταγματολόγους μαζί με όλα τα μέλη των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Οι κ.κ. Καραμανλής, Βενιζέλος, Σαμαράς, Τζαβάρας, Κεφαλογιάννη, Κακλαμάνης, Ρουσόπουλος, έστω φραστικά, εξέφρασαν την επιθυμία τους να χυθεί άπλετο φως στις παρακολουθήσεις. Ο κ. Ράμμος το μετουσίωσε σε πράξη, ερεύνησε και επιβεβαίωσε τα στοιχεία για τα πρόσωπα, που του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη οφείλω να συγχαρώ και την Νέα Δημοκρατία, που αξιοκρατικά ψηφίζει Συριζαίους όπως τον κ. Ράμμος σε καίριες θέσεις. Όλα και όλα, το σωστό να λέγεται, ιδίως όταν ξέρουν και πέτρες ότι ο κ. Ράμμος μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά σέβεται τη θέση που υπηρετεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου από την πολλή αγάπη του στο πρόσωπο του κ. Ράμμου τον «στόλισε» κανονικότατα. Η ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί κι ένας έντιμος δικαστής, που κάνει καλά τη δουλειά του, φαίνεται δεν παίζει, ούτε στο απειροελάχιστο, ως πιθανότητα! Ο κ. Ράμμος βέβαια αντλεί τη δυνατότητα από το άρθρο 8 του σχετικού νόμου, που ψήφισε η ΝΔ, και δίνει το δικαίωμα στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Βουλή και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Προς τι, λοιπόν τώρα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας αυτή η δολοφονία χαρακτήρα του κ. Ράμμου; Είναι ντροπή, που κάνει σωστά τη δουλειά του, δίνει όλα τα στοιχεία που έλαβε από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τα έξι πρόσωπα, που ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ερευνηθούν και, ω του θαύματος και για τα έξι επιβεβαιώνονται οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τους επίσημα και επικυρωμένες από το ΔΣ της ΑΔΑΕ, όπως ακριβώς υποδεικνύει το Σύνταγμα της χώρας, που ο «αθεόφοβος» δικαστής εφαρμόζει κατά γράμμα…

Κύριε Ντογιάκο, εσείς γιατί δεν τους συλλαμβάνετε, όπως απειλήσατε στη γνωμάτευσή σας; Ήρωας θα γίνετε τώρα παραμονές εκλογών. Άλλωστε αυτό δεν είχατε πει ότι όποιος βγάλει τα στοιχεία, θα πάει φυλακή; Κοιτάξτε κ. Ντογιάκο, σε σας εναπόθεσε η κυβέρνηση να ρίξετε άπλετο φως στην υπόθεση, τόσο, που τυφλώθηκαν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και δεν άφησαν τον κ. Ράμμο να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσει τους Βουλευτές για τα ευρήματα της έρευνας των υποκλοπών, καθότι ήταν απρόσκλητος. Δηλαδή εσείς θα ανοίγατε τη πόρτα του σπιτιού σας στο συνεταίρο σας, που αυτόκλητος θα ερχόταν να σας ενημερώσει για τις βαλτωμένες υποθέσεις της εταιρείας σας, ώστε να τιμωρήσετε τυχόν υπαίτιους; Jamais!

Θυμάστε βέβαια όταν ο κ. Τσίπρας ρώτησε στη Βουλή τον κ. Μητσοτάκη, εάν παρακολουθεί τον κ. Φλώρο, αυτός αντί να απαντήσει, την έκανε με γοργά πηδηματάκια και έκλεισε την συνεδρίαση ως άλλος Πρόεδρος της Βουλής, Μόνο ένας ένοχος θα πάθαινε τέτοια κρίση πανικού.

Μετά ο υπερυπουργός «Speedy Gonzales» κ. Γεωργιάδης μέσα στον πανικό του πέταξε ένα από τα γνωστά του μαργαριτάρια: «Η ΕΥΠ δεν κάνει καλά τη δουλειά της, πρέπει να κλείσει!» Αφού το κόμμα του έκλεισε την ενοχλητική ΕΡΤ, γιατί να μην κλείσει και την ενοχλητική ΕΥΠ;

Πάντως για μένα μια χαρά έκανε η ΕΥΠ την «βρώμικη «δουλειά της, μέχρι να αποκαλυφθούν τα καλώδια συνακροάσεων, που απλώνονταν παντού, κτίζοντας την προσωπική και ανώμαλη εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη! Άσε που ο κ. Γεωργιάδης, λίγο πολύ είναι σαν να είπε ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του ο πρωθυπουργός, ο οποίος προΐσταται της ΕΥΠ!

Και αφού ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις κατά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για ποιο λόγο έφυγαν οι Δημητριάδης, Κοντολέων; Και μάλιστα με τόσο θόρυβο ενώ 100 υπάλληλοι της ΕΥΠ, που μετακινήθηκαν πρόσφατα, όσο πατάει η γάτα, προκειμένου να χαθεί κάθε ίχνος στο χώρο των παρανομιών»…

Η ΕΥΠ, όπως γνωρίζετε, είναι η υπηρεσία παρακολούθησης επικίνδυνων ανθρώπων, κατασκόπων, τρομοκρατών, σκληρών κακοποιών, είτε για λόγους Εθνικής Ασφάλειας, είτε για βαριά αδικήματα του ποινικού κώδικα. Τόσο ο κ. Χατζηδάκης, που παρακολουθούνταν για οκτώ μήνες, όσο και όλη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρακολουθούνταν για δύο ολόκληρα χρόνια πρέπει να θεωρούντο πολύ επικίνδυνοι, αφού η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου κάθε δύο μήνες ανανέωνε τη παρακολούθησής τους. Δηλαδή για να φθάσει η κ. Βλάχου να πει: ««Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν επρόκειτο να πουλήσει την πατρίδα», μήπως και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επρόκειτο να πουλήσει την πατρίδα και τότε γιατί δεν τους έχει ξηλώσει ακόμα ο κ. Μητσοτάκης;

Η Νέα Δημοκρατία πετάει συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα. Δεν πιστεύει ακόμα τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ, ούτε των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, που υποχρεούνται να κρατάνε όλα τα στοιχεία τηλεφωνικών επισυνδέσεων. Τώρα όμως δεν μιλάει το Documento, η εφημερίδα των Συντακτών, τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ το Inside story ή οι Reporters United, τώρα αποκαλύπτεται η αλήθεια με στοιχεία και αποδείξεις, μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας τη Βουλή, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα.

Ας φροντίσουμε όλοι, ώστε στο χώρο της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας των Ελλήνων, να βρίσκεται πάντα τρόπος να φωτίζεται ο δρόμος της αλήθειας. Μπορεί να είναι δύσβατος, μπορεί να είναι απίστευτα ανηφορικός, όμως το κακό ακόμα κι αν θριαμβεύει στην αρχή, πάντα νικάται στο τέλος από αυτούς που δεν βολεύονται!

*Ελένη Αυλωνίτου . πρ. Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών /μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter