Τελικά για τη νέα έξαρση της πανδημίας φταίει ο… εξωγήινος!

Τελικά για τη νέα έξαρση της πανδημίας φταίει ο… εξωγήινος!

Πόσο ευθύνεται το άνοιγμα των συνόρων στη δεύτερη έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας; Ουδείς μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα, αφού τα στοιχεία δεν είναι αρκετά.

Αυτό ωστόσο που κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται και με τα τεστ που γίνονταν στις πύλες εισόδου των τουριστών είναι πως σίγουρα επέδρασε και μάλιστα καθοριστικά.

Το ερώτημα δεν τίθεται άμεσα αν έπρεπε να μείνουν τα σύνορα «κλειστά», όσο αν έπρεπε να γίνονται τεστ σε όλους (ΟΛΟΥΣ) τους εισερχόμενους.

Γνωστό πως και η κυβέρνηση πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπέκυψε στις πιέσεις έξωθεν και έσωθεν εις βάρος της Δημόσιας Υγείας όπως και το ότι δεν έκανε τίποτα όλο αυτό το διάστημα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε προσωπικό, εξοπλισμό και ΜΕΘ.

Στη λογική αυτή οι μόνοι που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τις αστοχίες ή και ανευθυνότητες είναι η ίδια η κυβέρνηση η οποία έψαχνε να βρει εξιλαστήρια θύματα να ρίξει τις ευθύνες της ίδιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος σήμερα και ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος με τον πλαστικό του λόγο εξήρε τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Προτού κλείσει την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον τομέα του Τουρισμού υποστηρίζοντας:

«Αφού αντιμετωπίσαμε, με τρόπο που αποτέλεσε πρότυπο, την πρώτη φάση της πανδημίας, ανοίξαμε τις πύλες της χώρας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των κατοίκων, των εργαζόμενων και των επισκεπτών μας.»

Εννοείται πως αυτό αμφισβητείται αφού τα τεστ στις εισόδους, γίνονταν επιλεκτικά και όχι στο σύνολο. Και εννοούμε, χερσαίες πύλες, αεροδρόμια και λιμάνια.

Και συνεχίζει ο κ. Πέτσας το λιβάνισμα:

«Και αυτό, όχι μόνο εκτιμήθηκε από την τουριστική αγορά, αλλά καταγράφηκε και ως ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για το 2021. Έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και του πλεονεκτήματος που αποκτήσαμε συνιστά η υλοποίηση της δέσμευσης της TUI να προτάξει στους τουριστικούς προορισμούς τη χώρα μας. Από το σύνολο των τουριστών που διακίνησε φέτος, το μεγαλύτερο μερίδιο το απέσπασε για πρώτη φορά, η χώρα μας. Μέσω της TUI υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες, θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω επέκταση της περιόδου, έως το τέλος Νοεμβρίου. Και αυτό το στοιχείο είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από ένα από τους μεγαλύτερους tour operators στον κόσμο».

Δηλαδή ο κ. Πέτσας μας λέει τα εύσημα που πήρε η κυβέρνηση για να διακινηθούν μερικοί τουρίστες με κλεισμένα άπειρα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ… Πέραν του ότι ο ίδιος διαφημίζει ξένη εταιρεία σαν αντιπρόσωπος συμφερόντων. 

Είναι αυτοί οι ίδιοι που στην προσπάθειά τους να μην ενισχύσουν τους σχετικούς κλάδους και τους εργαζόμενους άνοιξαν τα σύνορα μετά από πιέσεις και για να κρατήσουν τα προσχήματα χαίρονται γιατί στην πράξη… εισήγαγαν αναλογικά περισσότερα κρούσματα…

Όπως και στις μάσκες που την μία δεν ήταν αναγκαίες, μετά ήταν προαιρετικές και στη συνέχεια έβαλαν και πρόστιμα, η κυβέρνηση αρνείται να δεχθεί τις ευθύνες της στην αλλόκοτη και επικίνδυνη πολιτική της να ανοίξει τα σύνορα χωρίς οριζόντιους και συνολικούς ελέγχους, υπακούοντας απλά στα συμφέροντα «άνωθεν».

Άγνωστο αν πιστεύουν αυτά που λένε και οι ίδιοι. Το βέβαιο είναι πως δεν πείθουν τους υπόλοιπους…

Εξάλλου πότε η κυβέρνηση αυτή ανέλαβε τις ευθύνες της;

Στο τέλος θα θεσμοθετήσουν και το νόμο περί… ανεύθυνης κυβέρνησης και θα ευθύνονται οι εξωγήινοι του Υμηττού! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter