Τελικά κάθε πότε πρέπει να κάνουμε ντους;

Τελικά κάθε πότε πρέπει να κάνουμε ντους;

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι όσο πιο συχνά κάνουμε ντους, τόσο πιο καθαροί είμαστε. Κι όμως, ο συνεχής «βομβαρδισμός» του σώματός μας με καλλυντικά μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα βακτήρια απ΄ ό,τι στην αντίθετη περίπτωση.

Και τελικά κάθε πότε πρέπει να κάνουμε ντους;

Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται κατά πολύ από τον τρόπο ζωής μας.

Όσοι εργάζονται σε έντονες δουλειές, ζουν σε ζεστό και υγρό κλίμα και αθλούνται τακτικά, πρέπει να κάνουν ντους καθημερινά, κυρίως διότι ο ιδρώτας που μένει στο σώμα ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων και μπλοκάρει τους πόρους.

Αν όμως δεν ιδρώνουμε πολύ, το καθημερινό ντους προκαλεί προβλήματα, καθώς ξηραίνει την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσει στην είσοδο μικροβίων. Το πολύ συχνό ντους μπορεί να οδηγήσει το ξηρό δέρμα σε εξασθένηση του αμυντικού συστήματος, διότι στερεί το δέρμα από τα φυσικά του έλαια, που αντιμετωπίζουν τα βακτήρια.

Παράλληλα, όσοι υποφέρουν από έκζεμα ή δερματίτιδες καλό θα είναι να προτιμούν το μπάνιο από το ντους, καθώς θεωρείται πιο «απαλό» για το δέρμα.

Και, σε κάθε περίπτωση, τα αντιβακτηριακά σαπούνια δεν έχουν αποδειχθεί καλύτερα από το απλό, κλασσικό σαπούνι.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το ντους μία ή δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό, ωστόσο, αν γίνεται τελικά σε καθημερινή βάση δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την σωστή ενυδάτωση του δέρματός μας. Το τοπικό πλύσιμο περιοχών όπως οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα είναι ασφαλώς κάτι που πρέπει να γίνεται καθημερινά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter