Τελικά κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε στην Politico περί «μακεδονικής μειονότητας»;

Τελικά κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε στην Politico περί «μακεδονικής μειονότητας»;

Μπορεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το διέψευσε στη Βουλή, ωστόσο το θέμα επανέρχεται μετά τη σημερινή τοποθέτηση της Σοφίας Βούλτεψη που μίλησε για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο απόσπασμα της συνέντευξης του Κυριάκου Μητοστάκη που ανέβηκε στα αγγλικά από την “Politico” ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει: «Υπάρχουν φόβοι για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου αυτονομιστικές δυνάμεις μπορεί να δουν την συμφωνία ως πρόσκληση να οργανωθούν».

Αν ισχύει αυτό το απόσπασμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει τέτοιες αυτονομιστικές δυνάμεις, κάτι το οποίο η Ελλάδα βεβαίως δεν αναγνωρίζει.

Ο ίδιος το αρνήθηκε, αλλά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας σήμερα στη Βουλή, το προχώρησε περισσότερο, είτε το είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε όχι…

Όπως είπε από το βήμα της Βουλής: «Είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση Μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας. Και η κυβέρνηση τα βρίσκει όλα ωραία».

Το ερώτημα βέβαια παραμένει, τι ακριβώς εννοούσε στην “Politico” ο κ. Μητσοτάκης ή αν απλά ήταν ένας προάγγελος των σημερινών δηλώσεων…

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που παίζουν με τη φωτιά ελπίζοντας σε μικροκομματικά οφέλη! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter