Τελικά κύριε Πατούλη ποιος έχει την ευθύνη;

Τελικά κύριε Πατούλη ποιος έχει την ευθύνη;

«Βγήκατε ξαφνικά Περιφερειάρχης για να μας κάψετε εδώ… βεβαίως κάψατε τις κοινωνίες κυρία Δούρου», αυτά έλεγε χαρακτηριστικά το 2018 κάνοντας προεκλογική εκστρατεία πάνω στις στάχτες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Τρία χρόνια μετά, ο ίδιος βγάζει την ουρά του απ’ έξω και υποστηρίζει πως η Περιφέρεια έχει απλά συνεπικουρικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στο… «επιτελικό κράτος».

Διαβάστε επίσης: Πολάκης για Πατούλη: Αδιάντροπος, στο Μάτι έφταιγε η Δούρου, τώρα οι δασάρχες

Ο Γ. Πατούλης, ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί ως Περιφερειάρχης Αττικής ρίχνοντας αδιάκοπα χυδαία λάσπη στο πρόσωπο της προκατόχου του, Ρένας Δούρου σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι κατηγορώντας την ευθέως ότι «βγήκε Περιφερειάρχης για να μας κάψει» και ότι δεν εκκένωσε άμεσα το Μάτι (σ.σ. έπνεαν ισχυροί άνεμοι 9-10 μποφόρ και η φωτιά ενισχύθηκε τόσο που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της μέσα σε λίγες ώρες), σήμερα που η φωτιά στα Βίλια Αττικής μαίνεται για τέταρτη ημέρα νίπτει τας χείρας του και δηλώνει πως αρμόδιος για εκκένωση είναι ο… Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

«Δεν υπήρχε εισήγηση της Πυροσβεστικής για να υπάρξει εκκένωση των Βιλίων, ενώ το πύρινο μέτωπο ήταν έξω από τον οικισμό των Βιλίων. (…) Τόσο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής που συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης, όσο και ο “Αττικάρχης” της Πυροσβεστικής, έκριναν ότι οι άνεμοι θα γυρίσουν και η φωτιά δεν θα απειλεί τον οικισμό, αλλά θα κινηθεί προς την παλιά εθνική οδό, προς την πλευρά της Οινόης», είπε ο Γ. Πατούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και παράλληλα έκανε λόγο για επικουρική και βοηθητική παρουσία των δυνάμεων της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, προκειμένου να… βοηθήσουν την Πυροσβεστική η οποία έχει την πλήρη ευθύνη.

Όντας καλεσμένος στο OPEN ο Γ. Πατούλης κλήθηκε να απαντήσει στη δημοσιογράφο Ευλαμπία Ρέβη η οποία έκανε ένα εύλογο σχόλιο σχετικά με τις ευθύνες της Περιφέρειας, με τον ίδιο να απαντά πως η εντολή εκκένωσης δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας.

«Ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, δεν είναι ότι δεν έχει και κάποια ευθύνη και η Περιφέρεια Αττικής», ανέφερε συγκεκριμένα η δημοσιογράφος με τον Γ. Πατούλη να απαντά:

«Κυρία Ρέβη αν θέλετε να είστε ο κριτής κάντε το εσείς, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβετε και προφανώς να μην μπερδεύεστε, είναι ότι η Περιφέρεια με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει το Κράτος μας -και δεν είμαστε οι νομοθέτες εμείς, νομοθέτες είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις- δίνουν την αρμοδιότητα της συνεπικουρίας όσον αφορά των επίγειων δυνάμεων και όταν υπάρχει θέμα εκκένωσης μετά από εισήγηση του πυροσβεστικού σώματος, εφόσον είναι πάνω από δύο (πόλεις – χωριά) στην Περιφέρεια, τότε μόνο την κάνει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης».

Τελικά κύριε Πατούλη τι ακριβώς ισχύει και τι άλλαξε μέσα σε τρία χρόνια;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter