Τελικά ο Σαμαράς είναι της τεθλασμένης

Τελικά ο Σαμαράς είναι της τεθλασμένης

Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν ο κατάκοπος από την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου, Αντώνης Σαμαράς, σήκωνε τα έδρανα της πλειοψηφίας στο πόδι με την αήθη ατάκα περί «ευθείας αντρικής σχολής», διερωτώμενος μάλιστα αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά την «τεθλασμένη». Λίγα δεύτερα αργότερα, ακολούθησε το αμίμητο για τους «δέκα Παπασταύρου».

Όση αποστροφή κι αν προκαλούν οι κουτσαβακισμοί με πασπάλισμα σεξιστικών στερεοτύπων, υπάρχουν συγκυρίες που απαιτούν ανάλογες απαντήσεις. Χωρίς, βέβαια, να μετατρέπονται σε άλλοθι.

Τα χρόνια πέρασαν και ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε από τις επάλξεις στη γαλαρία του Κοινοβουλίου. Δις απαξιωμένος λόγω της άρνησης του υιού Μητσοτάκη να τον χρήσει Αντιπρόεδρο της Κομισιόν ή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μόνο που του απέμεινε ήταν να πλάθει σαν πλαστελίνη μία Προανακριτική Επιτροπή για να ‘χει να ασχολείται. Με χάρτη τον ρεβανσισμό και πυξίδα την εμμονή, ο Αντ. Σαμαράς καθοδηγούσε σαν μαριονέτες τα μέλη της ΝΔ, «καταφέρνοντας» να ξεκινήσει με αφετηρία τη «σκευωρία Novartis» για να καταλήξει στο «παραδικαστικό κύκλωμα».

Από την πρώτη στιγμή, ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζητούσαν την κλήση του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική. Άλλωστε, η Επιτροπή είναι προϊόν και της δικής του μήνυσης. Ο ευερέθιστος μηνυτής, όμως, είχε άλλη άποψη. Τι κι αν ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης ζητούσε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του. Τι κι αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο ρουσφέτι που φέρεται να του ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς στο ίδιο του το σπίτι, αποκαλώντας τον «Μιμάκο» ή «Μιμάκι». Τι κι αν ο ερευνώμενος αφηγήθηκε ότι ο Αντ. Σαμαράς προσπάθησε να «φορτώσει» τον Σταύρο Παπασταύρου στη Μαρέβα Μητσοτάκη. Τι κι αν ήρθε στο φως η παρέμβασή του το 2013 για να λήξει η αντιδικία Μιωνή – Φιλιππάκη και χωρίς διμερή διάσταση. Τι κι αν η αξιωματική αντιπολίτευση τον εγκαλεί για μίζα 2,6 εκατ. ευρώ μέσω Παπασταύρου, η οποία φέρεται να οδηγήθηκε στην προεκλογική καμπάνια των εκλογών που έχασε με 9 μονάδες. Τι κι αν ο Νίκος Παππάς τον αποκάλεσε προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, προκαλώντας τον να εμφανιστεί στην Επιτροπή «αν έχει στοιχειωδώς τα κότσια»…

Αντί, λοιπόν, να παραστεί στην Προανακριτική επιβεβαιώνοντας τη φήμη του αψύ υπερπατριώτη και ασυμβίβαστου για ζητήματα ηθικής και αξιοπρέπειας, ο Αντ. Σαμαράς προτίμησε να επαίρεται σιωπηλά για τον μανδύα του αμείλικτου ντερβίση που του φόρεσαν Μέσα προικισμένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή τη Novartis. Κι είναι λυπηρό για έναν πρώην πρωθυπουργό, την επομένη της λήξης των εργασιών της Προανακριτικής, να δίνει μία εκ του ασφαλούς συνέντευξη, σε προστατευμένο πλαίσιο και με ερωτήσεις – πάσες: «πώς αισθάνεστε;», «πώς σχολιάζετε;» ή «από την ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκύπτει πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην έρευνα τους…». Τελικά, ο λάτρης της «ευθείας γραμμής», αρέσκεται στην «τεθλασμένη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter