Τελικά οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στις Εκκλησίες για την ΕΛΑΣ;

Τελικά οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στις Εκκλησίες για την ΕΛΑΣ;

Αν πιστεύετε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου παρατηρείται «πολυκοσμία», τότε μάλλον κάνετε λάθος ή δεν ακούσατε καλά ή απλά η Πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια. Ενδεχομένως, απλά η Αστυνομία, δεν έχει ενημερωθεί σχετικά!

Μπορεί να έγινε πολύς θόρυβος για την υποχρεωτική μάσκα στις Εκκλησίες αλλά όπως φαίνεται άλλα μας λένε, άλλες εντολές δίνουν.

Στην φωτογραφία που παραθέτουμε και είναι αναρτημένη (σήμερα 11/9/2020) σε Αστυνομικό Τμήμα, προφανώς για τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς ώστε να είναι πιο εύκολη η ενημέρωση και ο έλεγχος υποχρεωτικής ή μη χρήσης της προστατευτικής μάσκας κατά του κορονοϊού, στης Εκκλησίες οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές αλλά… «συνιστώνται».

Υποχρεωτικές είναι παντού:

  • Σε γραφεία, ΔΕΚΟ και τράπεζες
  • Στην εστίαση για προσωπικό – σύσταση για κοινό (δεν μπορείς να φας με μάσκα…)
  • Σε όλα τα καταστήματα
  • Σε ΜΜΜ και ταξί
  • Σε ανελκυστήρες
  • Σε Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα
  • Σε Κομμωτήρια, Κέντρα Αισθητικής

Αντίθετα στις Εκκλησίες -σύμφωνα με το χαρτί που είναι αναρτημένο σε Αστυνομικό Τμήμα – δεν είναι υποχρεωτική ούτε στο «προσωπικό» (ιερείς κλπ) ούτε στο κοινό (πιστούς).

Και εφόσον υπάρχει «σύσταση» τα όργανα της τάξης δεν μπορούν και να την επιβάλουν…

Υπάρχει καμία επίσημη θέση επιστήμονα που μπορεί να συνηγορεί σε κάτι τέτοιο ή το κράτος-κυβέρνηση κλείνει συνέχεια το μάτι υποχωρώντας στην Εκκλησία που θέλει -πέραν αυτού- και τον κορονοϊό να μην κολλάει από τη θεία κοινωνία;

Είναι η Εκκλησία πάνω από τη Δημόσια Υγεία ή απλά στο Αστυνομικό Τμήμα δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα και θα πρέπει να αναρτήσουν νέο κατάλογο σύμφωνα με το ΦΕΚ της 8/8/2020; 

Πάντως σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 8/8/2020 η μάσκα είναι υποχρεωτική:

1. Στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Η ίδια υποχρέωση υφίσταται και κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους των χώρων θρησκευτικής λατρείας ή γενικά σε υπαίθριους χώρους. Από την υποχρέωση των προηγούμενων εδαφίων εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων, καθώς και το απολύτως αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter