Τελικά πετάνε: 11 ελικόπτερα «σε ετοιμότητα» για… αυτή την κακοκαιρία – Έκθετη η κυβέρνηση

Τελικά πετάνε: 11 ελικόπτερα «σε ετοιμότητα» για… αυτή την κακοκαιρία – Έκθετη η κυβέρνηση

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα με τα βυθισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, μετά την αποκάλυψη του Documento. Παρά την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τις εξευτελιστικές εικόνες στρατιωτικών ελικοπτέρων που πλημμύρισαν κατά την κακοκαιρία Daniel στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου, που έφερε στο φως το Documento, έρχεται μία ακόμα απόδειξη πως τα επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν από κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ ήταν σαθρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση, την οποία αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται «σε ετοιμότητα» για τις «πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας».

Στη συνέχεια αναφέρει πως: «Επιπλέον, έχουν διατεθεί 11 ελικόπτερα και συγκεκριμένα επτά Huey, 1 Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ένα S-70, ένα Super  Puma και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης».

Τελικά πετάνε

Τελικώς, τα ελικόπτερα πετάνε με κακοκαιρία. Την προηγούμενη φορά ισχυρίζονταν πως ο λόγος που δεν πετούσαν δεν ήταν η βύθισή τους στο Στεφανοβίκειο αλλά ότι δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες…

Υπενθυμίζεται ότι το Documento αποκάλυψε τις ντροπιαστικές εικόνες ελικοπτέρων να βρίσκονται βυθισμένα σε μια «λίμνη ανικανότητας», την ίδια ώρα που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόλυτη ετοιμότητα να προβούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των εκατοντάδων εγκλωβισμένων πολιτών. Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο λόγος που τα στρατιωτικά ελικόπτερα δεν είχαν απογειωθεί τις πρώτες ώρες ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

 

«Χαστούκι» στα όσα υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ για τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο που αποκάλυψε το Documento, αποτελεί και ένα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που αποδεικνύει με βίντεο ότι τα δήθεν παροπλισμένα και ανενεργά ελικόπτερα Χιούι (Huey) επιχειρούσαν στη Ζαγορά Πηλίου.

Ελικόπτερα Απάτσι παραμένουν κάτω από το νερό

Στο μεταξύ δημοσίευμα του armyvoice.gr, την Τρίτη επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως από το Σάββατο είναι σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς που βυθίστηκαν στη λίμνη Κάρλα, η οποία επανήλθε στο αρχικό της μέγεθος, εντός του οποίου ήταν και το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το armyvoice.gr ενόψει και της κακοκαιρίας Elias γίνονται προσπάθειες με ιδιωτικό συνεργείο για την ανάσυρση των ελικοπτέρων και τη μεταφορά τους στο 304 ΠΕΒ.

Διαβάστε σχετικά: Στεφανοβίκειο: Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του Documento – Ελικόπτερα Απάτσι παραμένουν κάτω από το νερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter