Τελικά πόσα εμβόλια θα πάρει η Ελλάδα από την Ε.Ε. έως το τέλος του έτους;

Τελικά πόσα εμβόλια θα πάρει η Ελλάδα από την Ε.Ε. έως το τέλος του έτους;

Υπάρχουν πολλά κενά και πολλά ερωτήματα στην ενημέρωση σχετικά με τα εμβόλια τα οποία διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να ξεπεράσει την υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας. Επίσης και πολλά ερωτήματα πόσα θα έρθουν στη χώρα μας.

Βασικός προμηθευτής προς το παρόν εμφανίζεται η εταιρεία BioNTech και Pfizer η οποία σήμερα ανακοίνωσε πως έως το τέλος του έτους θα προμηθεύσει την Ε.Ε. με 12.500.000 δόσεις.

Χθες, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του προγράμματος «Ελευθερία» (δηλαδή του προγράμματος εμβολιασμού) ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα θα φτάσει στις 26/12 για τον πρώτο εμβολιασμό που θα γίνει στις 27/12, «η πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.»

Πρόσθεσε μάλιστα πως «έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.»

Μόνον που σύμφωνα με τους αριθμούς, οι αριθμοί δεν βγαίνουν και τα εμβόλια είναι ελάχιστα.

Ακόμα και αν προσθέσουμε τις αρχικά 9.750 δόσεις και τον αριθμό των 83.850 δόσεων έως τις 30 Δεκεμβρίου, ο αριθμός που προκύπτει, δηλαδή 93.600 υπολείπεται πολύ σε σχέση με τον αριθμό δόσεων που προκύπτει αν βρεις το πληθυσμιακό ποσοστό της χώρας πάνω στις 12.500.000 δόσεις που ανακοίνωσε η BioNTech και Pfizer για όλη την Ε.Ε. εντός του 2020.

Η Ευρώπη των 27 έχει πληθυσμό 447.1 εκατομμύρια (εκτίμηση με βάση την wikipedia) και η Ελλάδα 12,72 (εκτίμηση για το 2019).

Με βάση αυτά τα στοιχεία η Ελλάδα θα έπρεπε να παραλάβει εντός του 2020 περίπου 300.000 εμβόλια (εξαρτάται από τους αριθμούς των πληθυσμών που χρησιμοποιούνται για τις μετρήσεις).

Με τα σημερινά δηλαδή δεδομένα, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς αν θα παραλάβει η Ε.Ε. και επιπλέον δόσεις, με βάση τον πληθυσμό η Ελλάδα ως το τέλος του έτους θα πρέπει να παραλάβει άνω του τριπλάσιου του αριθμού που ανακοινώθηκε χθες…

Απλές απορίες που ζητούν απάντηση πριν περάσουμε στις δόσεις για το 2021…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter