Τελικά, το ρομπότ δεν αυτοκτόνησε…

Τελικά, το ρομπότ δεν αυτοκτόνησε…

Η φωτογραφία του έγινε viral και τα σχόλια πολλά. Όμως ο Στιβ δεν εγκατέλειψε τη δουλειά του ούτε τον μάταιο αυτό κόσμο. Απλά γλίστρησε και έπεσε…

 Ένα ρομπότ ασφαλείας που ονομαζόταν “Στιβ” δεν αυτοκτόνησε πέφτοντας σε σιντριβάνι στην Ουάσιγκτον, αλλά βραχυκύκλωσε ανεπανόρθωτα, λόγω ενός τραγικού ατυχήματος.

 Μετά την ανάκτηση δεδομένων από τον Στιβ, το μαύρο κουτί του ρομπότ-φύλακα αποκάλυψε ότι το ατύχημα δεν προκλήθηκε από το ίδιο αλλά από κατασκευαστικό λάθος, που δεν του επέτρεψε να διακρίνει την ολισθηρή επιφάνεια.

Ένα τεχνικό σφάλμα οδήγησε στο θάνατο του ρομπότ, καθώς ένας αλγόριθμος δεν ανίχνευσε την ανομοιογενή επιφάνεια, οδηγώντας τον Στιβ να σκοντάψει στο σιντριβάνι και να πνιγεί.

Ένα νέο ρομπότ, αντικαταστάτης του Στιβ, στάλθηκε στο συγκρότημα γραφείων εντός 48 ωρών. Η Ουάσιγκτον Χάρμπορ, στην οποία “υπηρετούσε” το ρομπότ, έλαβε επίσης ένα μήνα πίστωσης καθώς και μια προσφορά που συμπεριλαμβάνει τα έξοδα συντήρησης, σύμφωνα με το Reuters.

 Ο κατασκευαστής του ρομπότ ασφαλείας υποβάθμισε το περιστατικό, λέγοντας ότι ήταν ένα «απομονωμένο» γεγονός, το οποίο θα οδηγήσει σε βελτιώσεις. “Η ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής με αυτόνομη τεχνολογία πρέπει να γίνει σε περιβάλλον πραγματικού κόσμου” δήλωσε ο κατασκευαστής της Silicon Valley. “Δεν είναι εμπορικά λογικό να αναπτυχθεί με περιορισμένες εργαστηριακές ρυθμίσεις”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτόματη μηχανή δεδομένων K5 (ο Στιβ, δηλαδή), η οποία είναι περίπου 1,5 μέτρο ψηλή, ήταν σε αποστολή να χαρτογραφήσει τις βάσεις του συγκροτήματος, όταν γλίστρησε στις σκάλες και έπεσε στο σιντριβάνι.

Το περιστατικό έγινε viral στο Twitter  από έναν υπάλληλο στο συγκρότημα γραφείων, που δημοσίευσε φωτογραφία του ρομπότ και το νέο σχετικά με την άσχημη βουτιά του Steve στο σιντριβάνι.”Μας υποσχέθηκαν ιπτάμενα αυτοκίνητα, αντ’ αυτού έχουμε αυτοκτονικά ρομπότ”, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης…

.

Άλλοι χρήστες στοιχημάτιζαν ότι το ρομπότ είχε εγκαταλείψει τη δουλειά του και αυτό ήταν μια ‘νίκη’ για τον άνθρωπο.

Το K5 διαθέτει μια βιντεοκάμερα 360 μοιρών, πολλά μικρόφωνα, αισθητήρες ποιότητας αέρα και δυνατότητες θερμικής απεικόνισης.Το μηχάνημα τύπου Dalek μπορεί να σαρώσει έως και 1.500 πινακίδες κυκλοφορίας ανά δευτερόλεπτο, ενώ τα μικρόφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν πυροβολισμούς πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με την Ars Technica.

Πηγή: Independent

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter