Τελική ευθεία: Στη Βουλή η δικογραφία του #Novartis_Gate

Τελική ευθεία: Στη Βουλή η δικογραφία του #Novartis_Gate

Στο Κοινοβούλιο επέστρεψε η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis, γεγονός που δρομολογεί σειρά κοινοβουλευτικών διαδικασιών που κατάληξη θα έχουν την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η διαβίβαση της ογκωδέστατης δικογραφίας του πολύκροτου σκανδάλου στη Βουλή εκκινεί αυτομάτως τις διαδικασίες που θα καταλήξουν στην ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ.

Γνώση επί της δικογραφίας θα λάβουν εκτός από τον ελεγχόμενο βουλευτή, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σε πρώτη φάση, η εν λόγω Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει για την άρση ή μη της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία θα προγραμματιστεί σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Αν η βουλευτική ασυλία του Αν. Λοβέρδου αρθεί, τότε θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου. Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας θα κρίνει αν θα ασκήσει δίωξη ή αν θα αρχειοθετήσει την υπόθεση.

Άξιο αναφοράς ότι λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή η οποία και διαβίβασε πάραυτα τη δικογραφία στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στην περίπτωση που η συγκεκριμένη περίπτωση οδηγηθεί στο ακροατήριο, τότε ο Αν. Λοβέρδος θα τύχει της δικαστικής μεταχείρισης που τυγχάνουν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

Συναινεί στην άρση της ασυλίας του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η πρώτη αντίδραση του ελεγχόμενου πρώην υπουργού μετά και την τελευταία εξέλιξη θα είναι η διοργάνωση συνέντευξης Τύπου προκειμένου να εκφράσει τη θέση του και να δώσει σχετικές απαντήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να συναινέσει στην άρση της ασυλίας του κατά την σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter