Τελικός Europa League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Άγιαξ

Τελικός Europa League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Άγιαξ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στον τελικό του Europa League στη Στοκχόλμη, στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος που έγινε στην Αγγλία.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε όρεξη να μιλήσει για ποδόσφαιρο. «Δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας και τις καρδιές μας τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πρέπει η Γιουνάιτεντ να βρει τον ενθουσιασμό για να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ. Εχουμε μια δουλειά να κάνουμε στη Σουηδία. Είναι κρίμα που δε θα παρουσιαστούμε χαρούμενοι, όπως έπρεπε να είμαστε, πριν από ένα τόσο μεγάλο ματς», είπε ο Πορτογάλος. «Ο τελικός δεν θα είναι γιορτή», τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής του Άγιαξ, Πίτερ Μπος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ λοιπόν, επηρεασμένη από το τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία πίσω στο Νησί, όμως η νίκη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για την ομάδα του Μουρίνιο. Πέραν αυτού καθεαυτού του τροπαίου, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θέλουν το τρόπαιο για να εξασφαλίσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό της επόμενης χρονιάς. Στον πάγκο τους έχουν έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά από τελικούς και μεγάλα παιχνίδια. Ο Special One έλειψε από το φετινό Champions League, όμως είναι έτοιμος να επιστρέψει εμφατικά. Μεγάλος άτυχος δεν είναι άλλος από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος θα χάσει την αναμέτρηση που διεξάγεται στην πατρίδα του, λόγω τραυματισμού. Ταξίδεψε ωστόσο με την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους.

Απέναντι στην εμπειρία και τον ρεαλισμό του Μουρίνιο, ο Άγιαξ έχει να προτάξει το ταλέντο, την ταχύτητα και τη φαντασία. Τα «μωρά» του Πίτερ Μπος έχασαν το πρωτάθλημα στην Ολλανδία από τη Φέγενορντ, όμως επέστρεψαν σε ευρωπαϊκό τελικό, έπειτα από 22 χρόνια και δεν φοβούνται τίποτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 11 παίκτες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου έκαναν ντεμπούτο στο φετινό Europa και με μέσο όρο τα 22 χρόνια και τις 137 μέρες, η ομάδα που παρέταξε ο Μπος απέναντι στη Λιόν ήταν η δεύτερη νεαρότερη στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πιθανές συνθέσεις:

Αγιαξ: Ονάνα, Βέλτμαν, Σάντσες, Λιχτ, Ρίντεβαλντ, Σένε, Ζίγιετς, Κλάασεν, Γιουνές, Τραορέ, Ντόλμπεργκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπλιντ, Νταρμιάν, Κάρικ, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Μχιταριάν, Ράσφορντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter