Τελικός Κυπέλλου: «Μάχη» ΠΑΟ – Άρη για το τρόπαιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Τελικός Κυπέλλου: «Μάχη» ΠΑΟ – Άρη για το τρόπαιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 2024 / ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

Παναθηναϊκός και Άρης θα διεκδικήσουν σήμερα το βράδυ στο Πανθεσσαλικό στάδιο (20.30) το Κύπελλο Ελλάδας στον 80ό τελικό της διοργάνωσης. Εκτός από το τρόπαιο, ο νικητής θα εξασφαλίσει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League της επόμενης σεζόν. Στο δρόμο προς τον τελικό, ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης ξεπέρασε τα εμπόδια των ΑΕΚ, Νίκη Βόλου και Παναιτωλικού. Διαιτητής του σημερινού τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, είναι η γαλλίδα Στ. Φραπάρ.

Οι πράσινοι έχουν σηκώσει το τρόπαιο 19 φορές, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν μία κατάκτηση το 1970. Οι δύο φιναλίστ είχαν συναντηθεί και στον τελικό του 2010 με τους πράσινους να επικρατούν με 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Λέτο. Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65’Μαρίνος), Σαλπιγγίδης (62’ Καραγκούνης), Λέτο (79’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ. Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο,Βανγκέλι, Γκιάρο, Νασούτι, Πρίττας, Ναφτί (74’ Ντάριο Φερνάντες), Τόνι Κάλβο(83’ Αντού), Μεριέμ (66’ Χαβίτο), Κάμπορα, Κόκε.

Τελευταία κούπα

Ο Αρης για τελευταία φορά κατέκτησε ένα τρόπαιο το 1970 όταν επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ του Κεραμιδά στο 8’. Το Καυταντζόγλειο στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο καθώς κόπηκαν 46.695 εισιτήρια! Μάλιστα, ήταν και η πρώτη live τηλεοπτική μετάδοση τελικού Κυπέλλου Ελλάδας από το ΕΙΡΤ με περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Aρης: Xρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής, Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου(41΄Πίρτσος), Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Μακρής (19΄Κοντογιώργος), Θεοφανίδης, Δράμαλης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Λάζος, Τερζανίδης.

Τελετουργικό

Το τελετουργικό του τελικού περιλαμβάνει δύο κεντρικές δράσεις που θα διανθίσουν τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα. Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι «και στις δύο, πρωταγωνίστριες θα είναι γυναίκες. Δύο ποδοσφαιρίστριες από τις γυναικείες ομάδες των φιναλίστ, η Μαίρη Κοκοτσάκη από τον Παναθηναϊκό και η αρχηγός του Άρη Χριστίνα Κοκοβιάδου, θα μεταφέρουν και θα τοποθετήσουν το Κύπελλο στον αγωνιστικό χώρο. Με την κίνηση αυτή το γυναικείο ποδόσφαιρο δηλώνει την παρουσία του στον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα -και είναι για όλους!

H πρέσβειρα του Οργανισμού Όραμα Νέων Youthorama, η 11χρονη Λουκία, που έχει γεννηθεί με ολική τύφλωση χωρίς όμως αυτό να στέκεται εμπόδιο στη ζωή της, έρχεται να κάνει πιο όμορφη τη σημερινή βραδιά! Το Youthorama στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μια μπάλα για όλους” έχει δημιουργήσει μια μπάλα ειδικά σχεδιασμένη για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Το Betsson Foundation, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Betsson και η ΕΠΟ, αποφάσισαν να τοποθετήσει η Λουκία, μαζί με τη διαιτητή, τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου για να ξεκινήσει ο τελικός! Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και δίνει ζωή».

Το ποδόσφαιρο είναι για όλους, όπως επισημαίνει η ΕΠΟ, ωστόσο η Ομοσπονδία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βρεθούν φίλαθλοι στις εξέδρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter