Τελικός Κυπέλλου: Ώρα τελικού για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Τελικός Κυπέλλου: Ώρα τελικού για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ μονομαχούν σήμερα (20:00 στο ΟΑΚΑ) στον τελικό του Κυπέλλου με στόχο το τρόπαιο.

O ΠΑΟΚ έχει τέσσερις κατακτήσεις στους ισάριθμους τελευταίους του τελικούς, ωστόσο ο αντίπαλός του είναι η τελευταία ομάδα που τον νίκησε σε τελικό το 2014.

Ο σημερινός είναι ο πέμπτος τελικός ανάμεσά τους και θα τον παρακολουθήσουν 50.000 θεατές. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τους τρεις τελικούς με αντίπαλο τους θεσσαλονικείς, το 1955, το 1977 και το 2014, ενώ ο Δικέφαλος είχε πάρει αυτόν του 1972. Έχουν παίξει ακόμα έξι φορές στα ημιτελικά, έχοντας από τρεις προκρίσεις, πέντε στα προημιτελικά με τρεις προκρίσεις του ΠΑΟΚ, και μια φορά στους «16» με πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πέναλτι.

Στον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με 2-0 και εξασφάλισε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το τριφύλλι έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 15 ματς. Από την άλλη ο Δικέφαλος είχε να νικήσει σε 11 αγώνες μέχρι την νίκη επί των πρασίνων στην τελευταία αγωνιστική των Play Off.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να παρατάξει τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Βιγιαφάνιες, Ρουμπέν Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ, Ιωαννίδη και Παλάσιος. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τους Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζη, Τσιγγάρα, Κούρτιτς, Αουγκούστο (Σοάρες), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αντόνιο Λαόθ.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter