Τελικός κυπέλλου: Τα σενάρια για τη διεξαγωγή του

Τελικός κυπέλλου: Τα σενάρια για τη διεξαγωγή του

Η αναβολή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας κάνει άνω κάτω το καλεντάρι της επόμενης σεζόν. Στην ΕΠΟ θέλουν ο τελικός να διεξαχθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, η πρεμιέρα του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Για να συμβεί αυτό ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το τρόπαιο είτε τις 9 Σεπτεμβρίου, είτε στις 12 ή 13 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο σενάριο θα χρειαστεί να μετατεθεί η έναρξη της Σούπερ Λίγκας 1.

Στην ομοσπονδία λένε πως ο τελικός πρέπει να διεξαχθεί με τα ρόστερ της τρέχουσας περιόδου και γι’ αυτό αναζητούν ημερομηνίες πριν την έναρξη της ΣΛ1. Πιθανότατα όμως θα υποβληθεί σχετικό ερώτημα στη FIFA για να μην υπάρχουν… σκιές.

Οι επιλογές για την ημερομηνία του τελικού είναι περιορισμένες, διότι ακολουθούν τα ματς της Εθνικής Ομάδας με Σλοβενία (3/9) και Κόσοβο (6/9) για το Nations League. Συνεπώς, με βάσει τα πλάνα της ΕΠΟ ο τελικός είτε θα οριστεί πριν τις 12/9, είτε θα μεταφερθεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που πάει κι άλλο πίσω, τότε υποχρεωτικά οι φιναλίστ θα αγωνιστούν με τα ρόστερ της περιόδου 2020-2021.

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο νέας αλλαγής της έδρας του τελικού κυπέλλου. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν συναποφασίσει να κλείσουν το ΟΑΚΑ, προκειμένου να γίνουν εργασίες αντικατάστασης του προβληματικού χλοοτάπητα. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο τελικός, εφόσον διεξαχθεί, να οριστεί στην Ριζούπολη.

Οι αποφάσεις για τα θέματα του τελικού θα ληφθούν αύριο το απόγευμα από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter