«Τέλος εποχής» για την Toblerone: Τι αλλάζει στην πασίγνωστη σοκολάτα

«Τέλος εποχής» για την Toblerone: Τι αλλάζει στην πασίγνωστη σοκολάτα

Την εικόνα της χαρακτηριστικής συσκευασίας της αλλάζει η ιστορική ελβετική σοκολάτα Toblerone, καθώς μέρος της παραγωγής της σοκολάτας μεταφερθεί από την Ελβετία στη Σλοβακία. Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία Mondelez, στην οποία ανήκει από το 2012 η Toblerone, δήλωσε ότι η εικόνα του βουνού Μάτερχορν (Matterhorn) των 4.478 μέτρων που φιλοξενεί το διάσημο λογότυπο της σοκολάτας πρόκειται να αντικατασταθεί από μια μη συγκεκριμένη κορυφή βουνού.

Σε δήλωσή της στο BBC, η Mondelez δήλωσε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός της χώρας για να «ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και να αναπτύξει τη μάρκα Toblerone για το μέλλον».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι από το 2017 ισχύουν αυστηροί κανόνες σχετικά με την «ελβετικότητα» («Swissness»)των προϊόντων. Ο νόμος περί «ελβετικότητας», ο οποίος υιοθετήθηκε το 2017, περιορίζει τη χρήση της ελβετικής σημαίας αλλά και άλλων εμβληματικών στοιχείων που αναφέρονται στην ελβετική κουλτούρα και προέλευση σε τρόφιμα, βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter