Τέλος εποχής: Ο «γιατρός» Βαλεντίνο Ρόσι αποσύρεται από το Moto GP (Photos – Video)

Τέλος εποχής: Ο «γιατρός» Βαλεντίνο Ρόσι αποσύρεται από το Moto GP (Photos – Video)

Ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού προκαλεί η ανακοίνωση του Βαλεντίνο Ρόσι να αποσυρθεί από το Moto GP.

Όπως ανακοίνωσε ο 42χρονος -πλέον- αειθαλής Ρόσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν στο Moto GP, τερματίζοντας μία σπουδαία καριέρα.

Ο Ιταλός εννέα φορές πρωταθλητής, γνωστός σε όλη την υφήλιο ως «γιατρός», κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο και το όνομά του είναι συνυφασμένο με το ίδιο το ίδιο το πρωτάθλημα. Κατά πολλούς είναι ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών.

Υπενθυμίζεται πως η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται κανονικά στις 14 Νοεμβρίου με το γκραν πρι στη Βαλένθια αλλά υπάρχει και ένα ακόμη το οποίο δεν έχει οριστεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρόσι έκανε το ντεμπούτο του στα 125cc το 1996. Το 1998 μεταπήδησε στη μεσαία κατηγορία των 250 κ.εκ. ενώ από το 2000 και μετά μετέχει αδιαλείπτως στην μεγάλη κατηγορία του Moto GP.

Συνολικά αριθμεί 89 νίκες, ενώ έχει ακόμη 14 στη μεσαία και 12 στη μικρή.

Ο «γιατρός» είναι επιπλέον ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει τον τίτλο και στις τρεις κατηγορίες.

«Δύσκολη απόφαση αλλά ήρθε η ώρα»

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ρόσι μεταξύ άλλων είπε:

«Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, είναι μια δύσκολη απόφαση. Ήθελα να συνεχίσω να τρέχω για ακόμα 25 χρόνια αλλά ήρθε η ώρα να πω αρκετά. Δυστυχώς αυτό θα είναι το τελευταίο μισό για μένα» και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό και δύσκολο για μένα να πω ότι του χρόνου δεν θα τρέξω με μια μοτοσυκλέτα. Το κάνω αυτό για σχεδόν 30 χρόνια και την επόμενη χρονιά η ζωή μου θα αλλάξει. Αλλά ήταν ωραία και είμαι ευτυχής, ήταν ένα μακρύ και ωραίο ταξίδι με αξέχαστες στιγμές με όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους που δούλεψα μαζί. Το σκέφτηκα επειδή θα είχα την ευκαιρία να τρέξω με την ομάδα μου. Αλλά πήρα την απόφαση μου. Η καριέρα μου ήταν αρκετά μεγάλη και κέρδισα πολλούς αγώνες αλλά κάποιες νίκες και στιγμές που είδα στο βίντεο είναι αξέχαστες. Κάτι που με έκανε να γελάω μια εβδομάδα. Επαναλαμβάνω πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως στα σπορ το αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά και θεωρώ πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος».

Επίσης είπε: «Ήταν δύσκολο επειδή είχε την ευκαιρία να συναγωνιστώ στο MOTO GP με τον αδερφό μου και θα μου αρέσε αλλά είμαι “οκ”. Έχουμε ακόμα μισή σεζόν. Θεωρώ πως θα είναι δυσκολότερα όταν φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα. Απλά τώρα έκανα γνωστή την απόφαση μου και δεν μπορώ να κάνω παράπονα για την καριέρα μου. Πάντα έδινα τα πάντα, προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι πάντα στην κορυφή.

Όσο για το μέλλον μου. Μου αρέσει να τρέχω με αμάξια, ίσως λιγότερο απ’ ότι με μηχανές. Οπότε θεωρώ πως θα τρέχω με αμάξια αλλά ακόμα είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί. Δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Νοιώθω πως είμαι οδηγός μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτων και αυτό θα είμαι σε ολόκληρη τη ζωή μου. Θεωρώ πως τα τρέξω ξανά».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter