Τέλος και στην Ελλάδα όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Max

Τέλος και στην Ελλάδα όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Max

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στα ελληνικά αεροδρόμια μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δυο παραπάνω μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η συντριβή του Boeing 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines, κοντά στην Αντίς Αμπέμπα την περασμένη Κυριακή οδήγησε την Ευρώπη να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε αυτού του τύπου το μοντέλο αεροσκάφους. Αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν, από την πλευρά τους, να καθηλώσουν στο έδαφος τα αεροσκάφη αυτού του τύπου ή άλλων της ίδιας γραμμής.

Ποιες χώρες έχουν αναστείλει τις πτήσεις Boeing 737 MAX

Προηγουμένως, η Γερμανία απαγόρευσε στα 737 MAX 8 και 9 να πετούν στον εναέριο χώρο της και η Πολωνία απαγόρευσε την πτήση των 737 MAX 8. Επίσης, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία απέκλεισαν όλα τα 737 MAX.Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 9.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8 αρχής γενομένης από αύριο.

Παράλληλα, η  Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης απαγόρευσαν σήμερα όλα τα Boeing 737 MAX να πετούν στον εναέριο χώρο τους ενώ το ίδιο έκανε η Μαλαισία και το Κουβέιτ με τα Boeing 737 MAX 8.

Η Κίνα ανέστειλε τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε τις πτήσεις όλων των μοντέλων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο των ΗΑΕ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων (WAM).

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει και εκείνη τη χρήση των Boeing 737 MAX 9 εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Η υπηρεσία επεσήμανε ότι θα αναστείλει προσωρινά τη χρήση των αεροσκαφών αυτών που διαθέτει στον στόλο της η αεροπορική εταιρεία Thai Lion Air για διάστημα επτά ημερών, ξεκινώντας από σήμερα, και θα εξακολουθήσει να εξετάζει μέτρα ασφαλείας.

Από την απόφαση αυτή επηρεάζονται και τα τρία αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 της Thai Lion Air.

Εξάλλου και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε σε όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού και να πετούν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο NNA.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε και εκείνη ότι απαγορεύει την προσγείωση και την απογείωση των Boeing 737 MAX στα αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η απόφαση αυτή ελήφθη για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η απαγόρευση αυτή. Καμία από τις αεροπορικές εταιρείες της Αιγύπτου δεν διαθέτει Boeing 737 MAX στον στόλο της, τονίζει η ανακοίνωση.

Η Ethiopian Airlines, μετά το δυστύχημα της Κυριακής, καθήλωσε στο έδαφος τα 4 Boeing 737 MAX.

Ποιες αεροπορικές εταιρίες διαθέτουν Boeing 737 MAX

Η εταιρεία Tuifly (Γερμανία και Βρετανία, 15 αεροσκάφη), η εταιρεία Gol (Βραζιλία, 7), η Aeromexico (Μεξικό, 6), η LOT (Πολωνία, 5), η Aerolineas Argentinas (Αργεντινή, 5), η Icelandair (Ισλανδία, 3), η Comair (Νότια Αφρική, 1) και η Cayman Airways ακινητοποιούν τα Boeing 737 MAX 8.

Η Norwegian Air Shuttle (Νορβηγία, 18 αεροσκάφη) και η Turkish Airlines (Τουρκία, 12 αεροσκάφη) ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν στο έδαφος τα Boeing 737 MAX.

Η Flydubai είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία στα ΗΑΕ που χρησιμοποιεί αεροσκάφη MAX 8 και MAX 9.

«Πόλεμος» με τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διαμηνύει πως τα Boeing 737 MAX 8 είναι αξιόπλοα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «Η FAA συνεχίζει να εξετάζει προσεκτικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και την συνολική απόδοση ασφαλείας χειριστών και πιλότων των Boeing 737 Max. Μέχρι στιγμής, η εξέτασή μας δεν δείχνει ζητήματα απόδοσης του συστήματος και δεν παρέχει βάση ώστε να διαταχθεί καθήλωση των αεροσκαφών. Ούτε άλλες αρχές πολιτικής αεροπλοΐας μας έχουν δώσει στοιχεία που απαιτούν δράση» και προσθέτει πως η έρευνα για την συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter