Τέλος και στο site της Χρυσής Αυγής – Σε αποσύνθεση το ναζιστικό μόρφωμα

Τέλος και στο site της Χρυσής Αυγής – Σε αποσύνθεση το ναζιστικό μόρφωμα

«Αποσυντίθεται» σιγά σιγά το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αλλά και την δίκη της οργάνωσης, με νέο κρίκο σ’ αυτήν την αποσύνθεση το κλείσιμο της ιστοσελίδας της.

To γνωστό xryshaygh.com είναι πλέον ανενεργό, ενώ προς… πώληση διατίθενται τα antepithesi.net και xakatastima.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών, το πιο κραυγαλέο παράδειγμα της πραγματικής αποσύνθεσης την οποία παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η άλλοτε «συμπαγής» οργάνωση είναι ο καθρέφτης της στο διαδίκτυο. Αν αναζητήσει κανείς τη Χρυσή Αυγή στην παλιά ηλεκτρονική της διεύθυνση (xryshaygh.com), θα αντικρίσει την τυπική σελίδα για ανύπαρκτους ιστοτόπους («Δεν μπορούμε να συνδεθούμε στο xryshaygh.com»). Ακόμα χειρότερη απάντηση θα λάβει όποιος αναζητήσει τον ιστότοπο της «νεολαίας» (antepithesi.net) ή το εμπορικό της τμήμα (xakatastima.gr). Και στις δύο περιπτώσεις θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι διαθέσιμα προς πώληση!

Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31.7 την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, προσπαθώντας να την αποδώσει σε σκοτεινούς εχθρούς: «Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση www.xrisiavgi.com».

Μετά από λίγες μέρες (όχι πάντως την 1η Αυγούστου) εμφανίστηκε πράγματι αυτή η νέα ιστοσελίδα, αλλά με εξαιρετικά φτωχό περιεχόμενο και κραυγαλέες αδυναμίες, όπως λ.χ., οι δεσμοί σε παλιές διευθύνσεις που οδηγούν σε domain names προς πώληση. Ακόμα και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί στις 3.8: «Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».

Αυτή την εικόνα είχε χτες ο παλιός ιστότοπος της Χρυσής Αυγής xryshaygh.com

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως επιθυμεί να τα παρουσιάσει ο Μιχαλολιάκος. Δεν υπήρξε κανένα «ύπουλο κτύπημα» που προκάλεσε την εξαφάνιση της ιστοσελίδας. Αυτό που συνέβη ήταν πολύ απλά ότι ο άνθρωπος στον οποίο είχε ανατεθεί από το 2012 η τεχνική της διαχείριση έχει έρθει σε σύγκρουση με τον «Αρχηγό», ενώ υπήρξε μέχρι πολύ πρόσφατα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής και υποψήφιος της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Καβάλας στις εκλογές του Μαΐου. Πρόκειται για τον Δημήτριο Βογιατζή, στον οποίο είχε ανατεθεί από τις 17.6.2012 η σχεδίαση, η φιλοξενία και η υποστήριξη της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής.

Με εξώδικο απάντησε ο Βογιατζής στον Μιχαλολιάκο

Στις 12.7, πέντε μόλις μέρες μετά το εκλογικό πατατράκ, ο ήδη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Βογιατζής συγκάλεσε στην Καβάλα συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Μιχαλολιάκο και αποκαλώντας την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής «προκλητικούς, απεχθείς και αξιολύπητους». Την ευθύνη για την κατάντια της οργάνωσης ο Βογιατζής την απέδιδε ακέραια στον «Αρχηγό», κατηγορώντας τον για «οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία», η οποία εκφράζεται στο πρόσωπο της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, της κόρης του Ουρανίας Μιχαλολιάκου και του «γαμπρού» του Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Η κατάληξη του Βογιατζή ήταν οξύτατη: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κλειστή οικογενειακή ομάδα (οικογενειακή συμμορία) που προωθεί επιτακτικά και αποκλειστικά τα στενά της συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν, και θεωρεί τα στελέχη (πλην του κλειστού κύκλου) και όλους τους ψηφοφόρους κορόιδα και βλάκες».

Την ίδια μέρα, στις 12.7, ο Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει από τον Βογιατζή να του παραδώσει το υλικό της ιστοσελίδας, έτσι ώστε να το αναθέσει σε άλλον «ημέτερο». Και δύο μέρες νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του Μιχαλολιάκου είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά τον Βογιατζή ότι επίκειται η «λύση» της συνεργασίας τους. Ο προφανής λόγος ήταν ότι δεν μπορούσαν πλέον να τον πληρώνουν. Αλλά και εκείνος δεν ήταν διατεθειμένος να δουλεύει τσάμπα, ειδικά από τη στιγμή που δεν συμμεριζόταν πλέον τις απόψεις του «Αρχηγού». Με εξώδικό του που επέδωσε στις 24.7 στη Χρυσή Αυγή, ο Βογιατζής παραθέτει αναλυτικά τον λογαριασμό προκειμένου να παραδώσει τα τρία ονόματα που είχε κατοχυρώσει η εταιρεία του για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής (xryshaygh.com, antepithesi.net, xakatastima.gr), καθώς και το περιεχόμενό τους. Η Χρυσή Αυγή προτίμησε να μην πληρώσει και έτσι ο ιστότοπός της εξαφανίστηκε!

Ας σημειωθεί ότι ο Βογιατζής είχε κληθεί πριν από λίγο καιρό από τον Μιχαλολιάκο και κατάθεσε ως προσωπικός του μάρτυρας υπεράσπισης, σημάδι ότι ανήκε στον κύκλο των εμπίστων του. Είναι ο ίδιος που είχε υποδειχτεί από Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη ως μοναδικός υπεύθυνος για το… περιεχόμενο της ιστοσελίδας της οργάνωσης, προκειμένου να αποφύγουν δικαστικές διώξεις

(Πηγή: efsyn.gr)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter