Τέλος Μαρτίου τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία του κορονοϊού στη Ελλάδα

Τέλος Μαρτίου τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία του κορονοϊού στη Ελλάδα

Μπορεί η ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα να χαρακτηρίζεται αναμενόμενη από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα ωστόσο η πραγματική εικόνα τόσο για τα αποτελέσματα των μέτρων κατά της διασποράς του ιού όσο και την καμπύλη αύξησης των νέων κρουσμάτων θα φανεί τις επόμενες 15-20 μέρες. 

«Είναι εκθετική η αύξηση του ιού και για αυτό όσο περισσότερα μέτρα πάρουμε όλοι μας, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, τόσο λιγότερη θα είναι η διασπορά στην κοινότητα. Το τονίζω. Από τα μέτρα που έχουμε πάρει, δεν θα δούμε αποτέλεσμα τώρα. Θα δούμε αποτέλεσμα μετά από δυο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες. Και εκεί θα φανεί αν η καμπύλη κορυφώνεται και ακολουθεί εκθετική αύξηση, όπως ακολουθεί αυτή τη στιγμή για όλο τον κόσμο. Αν δει κανείς την καμπύλη, έχει εκθετική αύξηση συνολικά στην παγκόσμια επιδημία, και θα δούμε αν στην πατρίδα μας θα είναι χαμηλότερη όπως στην Ιαπωνία ή κάποιες άλλες χώρες».

Διαβάστε επίσηςΚορονοϊός: Δημοτικό ιατρείο στα Πατήσια για τον έλεγχο πολιτών

Να σημειωθεί ότι «κάθε πέντε ημέρες, ένα κρούσμα «δίνει» άλλα δύο κρούσματα και αυτά τα δύο αλλά τέσσερα» επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Το προφίλ των ασθενών που νοσηλεύονται

Η χώρα μας σήμερα μετρά 331 συνολικά κρούσματα δηλαδή 103 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι διασωληνωμένοι είναι όλοι άνδρες με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη και έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Από το σύνολο των νοσηλευομένων το 57%είναι άνδρες και η μέση ηλικία είναι τα 64 έτη.

Την ίδια ώρα βέβαια η Ελλάδα κρατάει χαμηλά το ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα «Μέχρι τώρα βλέπετε τα 4 από τα 331 κρούσματα να έχουν καταλήξει, δηλαδή είμαστε σε ένα ποσοστό λίγο παρακάτω από τα διεθνή δεδομένα του 1,5%, 2%, 3% στους θανάτους. Είμαστε γύρω στο 1,2%. Όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα. Οι άνθρωποι είχαν υποκείμενα νοσήματα, εξετέθησαν στον ιό, κάποιοι από αυτούς είχαν στενή επαφή, κάποιοι από αυτούς αφορούσαν το γκρουπ των Αγίων Τόπων» είπε χθες στην ενημέρωση των συντακτών υγείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter