Τέλος ο Σπαλέτι από τη Ρόμα και ο Τούχελ από Ντόρτμουντ

Τέλος ο Σπαλέτι από τη Ρόμα και ο Τούχελ από Ντόρτμουντ

Ο ένας μετά τον άλλον διάσημοι προπονητές αλλάζουν πάγκους ομάδων και αυτό το καλοκαίρι. Ετσι, μετά τον Λουίς Ενρίκε που αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα και τον διαδέχθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τόσο ο Ιταλός Λουτσιάνο Σπαλέτι όσο και ο Γερμανός Τόμας Τούχελ, αποχαιρέτησαν Ρόμα και Μπορούσια Ντόρτμουντ αντίστοιχα…

Ο Σπαλέτι ολοκλήρωσε την δεύτερη θητεία του στον πάγκο των Ρωμαίων και τα ιταλικά ΜΜΕ τον φέρουν ένα βήμα από την Ιντερ. Σήμερα (30/5) η διοίκηση των «τζαλορόσι» ανακοίνωσε το “διαζύγιο” των δύο πλευρών, με τον πρόεδρο Τζιμ Παλότα να πλέκει το εγκώμιο του Σπαλέτι λέγοντας ότι «έκανε εξαιρετική δουλειά και του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη όλης της ομάδας για όσα προσέφερε από την στιγμή που επέστρεψε στη Ρόμα και υπό τις οδηγίες του η ομάδα πήρε περισσότερους βαθμούς και πέτυχε περισσότερα γκολ απ’ ό,τι σε όλη την ιστορία της. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μέλλον του». Ο Παλότα πάντως, απέφυγε να μιλήσει για τον διάδοχο του και ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να είναι αυτός απάντησε: «Ελπίζω ο νέος προπονητής να ανταποκρίνεται στις αξίες και τη φιλοσοφία του συλλόγου».

Ο Σπαλέτι στην πρώτη του θητεία στη Ρόμα (2005-2009) είχε κατακτήσει δυο Κύπελλα Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ. Έφυγε για την ρώσικη Ζενίτ κι επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2016 στη Ρόμα, όπου την οδήγησε φέτος στην 2η θέση και στην απευθείας πρόκριση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Ντόρτμουντ

Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο επιβεβαιώθηκε σήμερα, στη Γερμανία. Ο Τόμας Τούχελ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλάζουν σελίδα τρεις μόνο ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, δικαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ της “Bild” που είχε αποκαλύψει το επικείμενοι διαζύγιο πριν από 15 ημέρες.

Ο 43χρονος προπονητής επιβεβαίωσε ότι αποχώρησε από τον σύλλογο λόγω διαφωνίας του με την διοίκηση για σημαντικά πράγματα ενόψει της νέας σεζόν. “Είμαι ευγνώμων για τα δύο όμορφα, γεμάτα και συναρπαστικά χρόνια. Κρίμα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ευχαριστώ τους οπαδούς, την ομάδα, το προσωπικό και όλους όσους μας στήριξαν”, έγραψε στο Twitter ο Τούχελ, ο οποίος έμεινε δύο χρόνια στο Ντόρτμουντ.

Διάδοχος του φέρεται ότι θα είναι ο παλιός τεχνικός της Γκλάντμπαχ και νυν της Νις, Λουσιάν Φαβρ, ο οποίος αναμένεται σήμερα – αύριο να ανακοινώσει κι αυτός την δική του αποχώρηση από την ομάδα που τερμάτισε 3η στο γαλλικό πρωτάθλημα (για πρώτη φορά τόσο ψηλά μετά από πολλά χρόνια).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter