Τέλος οι περιοριστικοί όροι σε Τιτκώβ – Λάλο: Κατέρρευσε η κατηγορία για κακούργημα

Τέλος οι περιοριστικοί όροι σε Τιτκώβ – Λάλο: Κατέρρευσε η κατηγορία για κακούργημα

Κατέπεσε το κακούργημα το οποίο βάραινε τους Αλέξανδρο Τιτκώβ, Θωμά Λάλο και ακόμα έναν συλληφθέντα μετά από αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούλιο του 2020.

Υπενθυμίζεται πως η κατηγορία ήταν εντελώς έωλη αφού αφορούσε ένα μπουκάλι που περιέχει ένα κίτρινο υγρό που σύμφωνα με τις αρχές «μάλλον ήταν εμπρηστικός μηχανισμός» και βρέθηκε κάτω, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ανήκει στον οποιοδήποτε.

Οι πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι

Οι τρεις τους, σύμφωνα με την αρχική απόφαση που είχε παρθεί μετά τη σύλληψή τους, απαγορευόταν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδήλωση ή συγκέντρωση και να κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι παράλογοι αυτοί περιοριστικοί όροι άρθηκαν μετά από σχετική αίτηση τέσσερις μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2020 ενώ παρέμειναν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Φυσικά και οι τελευταίοι έπαψαν να ισχύουν μετά την κατάρρευση της βασικής κατηγορίας που ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Το χρονικό

Ο κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο μουσικός Θωμάς Λάλος και ένας 27χρονος Αργεντινός, συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου 2020 και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στην στην πλατεία Βικτωρίας.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την πρώτη στιγμή σε βίντεο που καταρρίπτουν τις κατηγορείς και αποδεικνύουν, ότι δεν είχαν γίνει επεισόδια, ότι η Πατησίων ήταν καθαρή από πέτρες και καδρόνια την ύπαρξη των οποίων ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, ότι διαδηλωτές δεν επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα -όπως επίσης ειπώθηκε- αφού η οδός Πατησίων ήταν κλειστή, ότι τα μαγαζιά είναι όλα κανονικά ανοιχτά και οι τζαμαρίες στη θέση τους, και συνεπώς την αθωότητα των κατηγορουμένων.

Διαβάστε επίσης:

Δεκτή η άρση των πρωτοφανών και απαράδεκτων περιοριστικών όρων για τους Α. Τιτκώβ και Θ. Λάλο

Πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και τα Εξάρχεια – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων

Αλ. Τιτκώβ – Θ. Λάλος: Υψώνουμε τις γροθιές και τις φωνές μας, ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter