Τέλος στα SMS, ανοίγουν οι μετακινήσεις από Παρασκευή – Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος στα SMS, ανοίγουν οι μετακινήσεις από Παρασκευή – Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 14 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 00:30, ενώ την ίδια ημέρα θα σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 αλλά και η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 00:30
  • Ανοίγουν τα μουσεία
  • Καταργούνται τα μηνύματα στο 13033 και 13032
  • Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Επίσης, το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος υπενθύμισε την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Οι νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις

Διευκρινίσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα, Σαλαμίνα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι από την Πέμπτη 13 Μαΐου θα αρθεί η αναστολή κανονικών αδειών των εργαζόμενων στο ΕΣΥ, κάνοντας ειδική αναφορά στο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό το οποίο ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού στα νησιά. Μία επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί με μονοδοσικό εμβολιασμό και το προϊόν της Johnson & Johnson, όπως ανακοινώθηκε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, φρόντισε να… εκθειάσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο πεδίο των εμβολιασμών αλλά και των self test. «Αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με υψηλό αίσθημα συλλογικής και ατομικής προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter