Τέλος στη χρήση καμπάνας εκκλησίας σαν ρολόι αποφάσισε δικαστήριο της Καλαμάτας

Τέλος στη χρήση καμπάνας εκκλησίας σαν ρολόι αποφάσισε δικαστήριο της Καλαμάτας

Μια πολύ πρωτότυπη απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Μετά από προσφυγή κάτοικου αποφάσισε ότι μια εκκλησία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το καμπαναριό ως ρολόι, που σημαίνει κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.

Είμαστε στον 21ο αιώνα και τα ρολόγια είναι περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, μερικές φορές προσπαθούμε να τους ξεφύγουμε, αλλά κάποιες εκκλησίες έχουν ακόμη τη συνήθεια να χτυπάνε τις καμπάνες για να μας ενημερώσουν τι ώρα είναι.

Κάτοικος της Καλαμάτας αποφάσισε ότι προτιμά την ησυχία από το ηχητικό ρολόι που του επιβάλλεται χωρίς τη θέλησή του και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Κέρδισε προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Για την υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο του γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος:

«Το γραφείο μας εκπροσώπησε ιδιοκτήτη ακινήτου και κάτοικο της περιοχής που θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.

»Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.

»Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter