Τέλος στο MEGA και επίσημα

Τέλος στο MEGA και επίσημα

Οριστικό τέλος στη λειτουργία του MEGA σηματοδοτεί η απόφαση της ολομέλειας του ΕΣΡ η οποία απέρριψε με ψήφους 6-3 το αίτημα του καναλιού να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό προκειμένου να συνεχίσει να εκπέμπει. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΡ “το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του”.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017)”.

Ο σταθμός, συνεχίζει η απόφαση του ΕΣΡ, “δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, είναι δεν κοινώς γνωστό (πανελλήνια πασίδηλο) ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων”.

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΣΡ όπως την ανήρτησε στο Twitter το e-tetradio.gr

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΚΑΪ με επιστολή προς ΕΣΡ ζητούσε να μπει οριστικό λουκέτο στο μεγάλο κανάλι και να μην του δοθεί καν θεματική άδεια, αδιαφορώντας πλήρως για τους 400 και πλέον εργαζόμενους του Mega που βρίσκονται στο δρόμο.

Νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι του MEGA απέστειλαν επιστολή προς κάθε κατεύθυνση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter