Τέλος τα πιστοποιητικά νόσησης για όσους επαναμολύνονται – Οι εξαιρέσεις

Τέλος τα πιστοποιητικά νόσησης για όσους επαναμολύνονται – Οι εξαιρέσεις

Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως τονίστηκε, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η επιτροπή έχει αποφασίσει από το φθινόπωρο να να μην δίνεται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον βασικό εμβολιασμό και δεν έκαναν τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε σταθερή την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι βρισκόμαστε πλέον κατά μέσο όρο στα 17.000 με 18.000 κρούσματα κάθε μέρα.

Η ίδια έκανε λόγο για σαφή αποσύζευξη μεταξύ σκληρών δεικτών της πανδημίας και μολύνσεων από την Όμικρον, τονίζοντας ότι αυτό άνοιξε τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων και στην Επιτροπή, αλλά έσπευσε να πει ότι είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι η πανδημία τελειώνει, καθώς εξακολουθούμε να έχουμε στη χώρα μας 120.000 ενεργά κρούσματα. Η Βάνα Παπαευαγγέλου επανέλαβε ότι στο εξής θα συνυπάρχουμε με τον ιό και θα πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα ζήσουμε με αυτόν. Ο καθένας θα πρέπει να λάβει την ατομική του ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς που έχει στο σπίτι του αν είναι άτομα ηλικιωμένα ή έχουν χρόνια νοσήματα, είπε και πρόσθεσε ότι ευχόμαστε να μην υπάρξει νέα παραλλαγή του ιού που θα ανατρέψει ξανά τα δεδομένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter