Τέλος τα τεστ κορονοϊού και στο ΕΚΠΑ για τα νοσοκομεία

Τέλος τα τεστ κορονοϊού και στο ΕΚΠΑ για τα νοσοκομεία

Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας το οποίο δεν μπορεί να κάνει πλέον τεστ κορονοϊού σειρά έχει τώρα το εργαστήριο του ΕΚΠΑ το οποίο και αυτό με τη σειρά του δεν δέχεται άλλα δείγματα λόγω φόρτου εργασίας αποδεικνύοντας τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια Νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητά να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει αναφέρεται: «Λόγω περιορισμένων αντιδραστηρίων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας Και Περιφέρειας και δεν θα παραλαμβάνει από αύριο 3.9.2020 δείγματα για μοριακό έλεγχο SARS-CoV-2 (Covid-19)».

«Πλέον θα εξετάζουμε μόνο τα επείγοντα δείγματα καθότι ήδη έχουμε αναλάβει τον μοριακό έλεγχο για το αεροδρόμιο αλλά και για τις κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που πηγαίνουν στις δομές. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε μόνο ότι είναι επείγον από τα νοσοκομεία» δήλωσε ο επικεφαλής του Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στο ethnos.gr.

«Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα τεστ covid-19 τελείωσαν και στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ. Έτσι τώρα εχουμε (πολύ) λιγότερα τεστ και άρα (πολύ) λιγότερα κρούσματα (μόλις 202 σήμερα), οπότε και τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με 25 παιδιά ανά Αίθουσα και μπλα μπλα μπλα… » σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter