Τέμπη: 24 χρόνια από την τραγωδία με τους φίλους του ΠΑΟΚ – Πήγαν να δουν την ομάδα τους και δεν γύρισαν ποτέ (Photos)

Τέμπη: 24 χρόνια από την τραγωδία με τους φίλους του ΠΑΟΚ – Πήγαν να δουν την ομάδα τους και δεν γύρισαν ποτέ (Photos)

Συμπληρώνονται σήμερα, 4 Οκτωβρίου, 24 χρόνια από την αποφράδα μέρα του 1999, όπου έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη. Τότε που το πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του «δικεφάλου», κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα συγκρούστηκε με φορτηγό και είχε σαν αποτέλεσμα την ανείπωτη τραγωδία.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά από μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Όμως λίγες ώρες αργότερα, χαμόγελα και πανηγυρισμοί κόπηκαν με μιάς. Στις 4:30 τα ξημερώματα στο ύψος των Τεμπών, το πούλμαν συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό στην προσπάθειά του να προσπεράσει. Αυτή η σύγκρουση σκόρπισε τον θάνατο σε έξι φιλάθλους του ΠΑΟΚ καθώς και στον οδηγό του φορτηγού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις επόμενες μέρες, λίγο πριν τη σύγκρουση, στο Βελεστίνο, έγινε στάση όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και πήρε το τιμόνι ο 19χρονος γιος του ιδιοκτήτη του πούλμαν.

Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Και οι έξι φίλαθλοι ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού. Στον τόπο της τραγωδίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο τρισάγιο.

Στο μήνυμα της για την σημερινή «μαύρη» επέτειο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «24 χρόνια μετά και είστε εδώ. Δίπλα μας στην κερκίδα. Για πάντα στην καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μας. Με την μνήμη πιο δυνατή από ποτέ.

Κυριάκο, Χριστίνα, Αναστάσιε, Χαράλαμπε, Γιώργο, Δημήτρη θα είστε για πάντα ο φάρος μας και θα μας οδηγείτε. Όπως κάνετε από εκείνο το μαύρο βράδυ του 1999. Αθάνατοι!».

Φόρος τιμής

Στο μεταξύ, οπαδοί του Ολυμπιακού που ταξίδευαν στη Σερβία, ενόψει του αυριανού αγώνα της ομάδας τους με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, σταμάτησαν στο μνημείο των Τεμπών και τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ. Κράτησαν ενός λεπτού σιγή, άναψαν δύο πυρσούς, φώναξαν «Αθάνατοι», χειροκρότησαν, άφησαν μια μπλούζα στο μνημείο και αποχώρησαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη Σερβία.

«Τιμή στους αδικοχαμένους οπαδούς, που πήγαν να δούνε την αγαπημένη τους ομάδα και δεν γύρισαν ποτέ σπίτι τους! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στα social media η Θύρα 7.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter