Τέμπη: Δικαστική έρευνα με «ταχύτατο ρυθμό» βλέπει ο Θεοδωρικάκος

Τέμπη: Δικαστική έρευνα με «ταχύτατο ρυθμό» βλέπει ο Θεοδωρικάκος

«Έχει γίνει ένα τραγικό δυστύχημα που έχει προκαλέσει πόνο και οδύνη σε ολόκληρη τη χώρα (…) είναι απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες. Και αυτή τη φορά, το βλέπει ο ελληνικός λαός, γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα», ισχυρίστηκε από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μια ακόμα απόπειρα κυβερνητικού στελέχους να “χρυσώσει το χάπι” των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως είπε «είναι απόλυτη δέσμευση και το οφείλουμε να μάθει η κοινωνία τι ακριβώς συνέβη και σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες. Οι ευθύνες να αποδοθούν και να δοθούν οι ποινές που πρέπει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει αυτό τον πόνο. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της Δικαιοσύνης και γίνεται πράξη», επανέλαβε στο γνώριμο κυβερνητικό ύφος των τελευταίων ημερών που εστιάζει αποκλειστικά στις ευθύνες των “κατώτερων” προσώπων του σιδηρόδρομου, αλλά χωρίς ίχνος ευθύνης στους κυβερνώντες και την σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων που ακολουθούν.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν. Δεν μπορεί κάποιος να έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο και να λείπει από τη δουλειά του. Είναι απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα. Έχουμε πρωτοφανείς αμέλειες και αδυναμίες. Δεν είναι αυτός ο κανόνας του ελληνικού κράτους».

«Ταχύτατος ρυθμός»

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα με ταχύτατο ρυθμό και θα φέρει αποτελέσματα. Η Ελληνική Αστυνομία, σε ό,τι της έχει ζητηθεί για να συνδράμει σε αυτή την έρευνα, το υλοποιεί με απόλυτη και αποτελεσματική ταχύτητα προκειμένου να έρθουν όλα στο φως», υποστήριξε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ.

Ωστόσο, όπως ήδη έχει καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους.

Επιπλέον, η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτό το τεράστιο θέμα. Ο πιο αποτελεσματικός εγγυητής για να επικρατήσει η νομιμότητα και η δικαιοσύνη “έως το κόκκαλο” είναι η λαϊκή κινητοποίηση και απαίτηση για πλέρια δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter