Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από συγγενείς των θυμάτων – «Μπάζωσαν τον χώρο της τραγωδίας»

Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από συγγενείς των θυμάτων – «Μπάζωσαν τον χώρο της τραγωδίας»

Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε 57 ζωές.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, Γιώργος Ηλιόπουλος, το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο περιφερειάρχης να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν, ενώ μίλησε και για καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων. Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως «η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αποκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα, που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα».

Οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν μέσω του εξώδικου να μάθουν από τον περιφερειάρχη μεταξύ άλλων «αν είχε την άδεια οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής».

Μάλιστα, ο Γιώργος Ηλιόπουλος σημείωσε πως «Υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα […] γιατί υπάρχει το απώτερο κίνητρο που είναι το παράνομο κέρδος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ  οι γονείς των θυμάτων και μέλη του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος Τεμπών, Παύλος Ασλανίδης και Χρήστος Κωνσταντινίδης, επεσήμαναν, πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν το κατηγορητήριο αγγίζει πλέον και διευθύνοντες συμβούλους, ενώ για την  περίπτωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έκαναν λόγο για αλλοίωση του χώρου και προσβολή νεκρών.

Παράλληλα, κατέθεσαν και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που τοποθέτησαν οι οικογένειες των θυμάτων, το οποίο θα μελετηθεί από τον Εφέτη Ανακριτή, μαζί με τα άλλα τρία που έχουν εκδοθεί, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της διάταξης στο αίτημα του προσωρινά κρατούμενου επιθεωρητή του ΟΣΕ για αλλαγή των όρων προσωρινής κράτησης. Η αίτηση και η απόφαση είναι ενώπιον των ανακριτικών αρχών, που αναμένουν ορισμένα δικαιολογητικά από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του επιθεωρητή πριν την τελική απόφαση. Αν είναι απορριπτική, τότε ο επιθεωρητής μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο Εφετών.

Εντός τριών εβδομάδων αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση του πορίσματος του Εφέτη Ανακριτή, από το οποίο δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία και να ασκηθούν νέες διώξεις.

«Πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας»

Ο Παύλος Ασλανίδης, ο τραγικός πατέρας ενός 27χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σιδηροδρομική τραγωδία, ζήτησε μια απάντηση από τον περιφερειάρχη: «Γιατί πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας».

«Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη βιασύνη της περιφερειακής αρχής να «τσιμεντώσει» το σημείο ενώ ακόμα «έβραζε» από το πολύνεκρο δυστύχημα.

«Θέλουμε τα υπολείμματα των παιδιών μας να μας υποδείξει πού πήγε και τα πέταξε», συμπλήρωσε ο κ. Ασλανίδης και έκανε λόγο για προσβολή νεκρών εν μέσω πένθους εκ μέρους του κ. Αγοραστού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter