Τέμπη: Μηνύσεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας από συγγενείς θυμάτων για σοβαρές παραλείψεις

Τέμπη: Μηνύσεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας από συγγενείς θυμάτων για σοβαρές παραλείψεις

Με νομικές ενέργειες προχωρούν συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών βάζοντας αυτή τη φορά στο κάδρο των ευθυνών την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για σοβαρές παραλείψεις και την μη τήρηση πρωτοκόλλου.

Οι οικογένειες του Νίκου και του Δημητρίου Πλακιά διά του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Λεωνίδα Κουμπούρα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, ενώ υπήρχε αρκετό βιολογικό υλικό των τριών κοριτσιών που έχασαν βίαια τη ζωή τους στα Τέμπη, η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας δεν προχώρησε στις απαραίτητες τοξικολογικές και μοριακές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει διαπιστωθεί και καταγραφεί η ακριβής αιτία θανάτου τους. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν προχώρησε σε νεκροψία, αλλά μόνο σε νεκροτομή, αφού δεν μετέβη ιατροδικαστής άμεσα στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως κατά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας έχουν στραφεί και άλλοι συγγενείς θυμάτων, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να το πράξουν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, έχουμε ακούσει δηλώσεις συγγενών οι οποίοι εξαιτίας των τεράστιων παραλείψεων που συνεχώς ανακαλύπτουν σκέφτονται μέχρι και την περίπτωση της εκταφής με σκοπό να διαλευκάνουν με περαιτέρω εξετάσεις την ακριβή αιτία θανάτου των δικών τους ανθρώπων.

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Documento σε εκτενές δημοσίευμα, η ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας είχε προβεί σε πολύ σοβαρές παραλείψεις και λάθη, αφού αγνοώντας τα υπάρχοντα πρωτόκολλα δεν έκανε τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις, στερώντας πολύτιμα στοιχεία από την ανάκριση.

Διαβάστε σχετικά: Τέμπη: Τα «εγκλήματα» της ιατροδικαστικής διαδικασίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter