Έγκλημα στα Τέμπη: Εννέα μήνες μετά, νέα αυτοψία για τον ακριβή αριθμό των νεκρών

Έγκλημα στα Τέμπη: Εννέα μήνες μετά, νέα αυτοψία για τον ακριβή αριθμό των νεκρών

Νέα αυτοψία από ομάδα εμπειρογνωμόνων διενεργείται από την Τετάρτη στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών της τραγωδίας των Τεμπών και ενώ έχουν περάσει εννιά μήνες από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Οι εμπειρογνώμονες με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών αναζητούν, πιθανό ανθρώπινο βιολογικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί και ενδεχομένως να οδηγήσει σε άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι η Δικαιοσύνη διενεργεί νέα αυτοψία στα συντρίμμια εννιά μήνες μετά την τραγωδία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πράγματι στα συντρίμμια έχει εντοπιστεί ανθρώπινο βιολογικό υλικό. Κάτι που βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη. Το ερώτημα που τίθεται και μένει να αποδειχτεί είναι εάν το υλικό αυτό ανήκει σε πρόσωπα τα οποία επέβαιναν στο τρένο και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως τόνισε χθες σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Συλλόγου Δυστυχήματος Τεμπών , Χρήστος Κωνσταντινίδης, «με την αιτία της μίας αγνοούμενης που ακόμη μέχρι σήμερα δε μπορούμε να βρούμε υλικό και με τη δεύτερη αιτία ότι πιθανόν μέσα από ένα τόσο τραγικό συμβάν να υπάρχουν υπολείμματα ιστών συνανθρώπων μας ο Εφέτης Ανακριτής Μπακαΐμης διέταξε να ολοκληρωθεί το επόμενο διήμερο πιθανόν και τριήμερο η ενέργεια αυτή.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακάβρια για εμάς αλλά και πολύ σημαντικά προκειμένου και να βρεθεί ο άνθρωπος να ταυτοποιηθεί κάποιο υλικό του, για να ξέρουμε ακριβώς τον ακριβή αριθμό και αν υπάρχουν κάποια υπολείμματα των δικών μας ανθρώπων να ληφθούν και να ενταφιαστούν μαζί με τις υπόλοιπες σορούς».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου εκπρόσωποι συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Ευαγγελισμό Τεμπών.

Είχε προηγηθεί το εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Μηνυτήρια αναφορά για τις παρεμβάσεις στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter